ALLARD PIERSON MUSEUM

Nieuwe directeur Allard Pierson Museum Amsterdam

PERSBERICHT

Amsterdam, 14 januari 2001

Nieuwe Directeur Allard Pierson Museum

Dr. Robert Lunsingh Scheurleer is benoemd tot de nieuwe directeur van het Allard Pierson Museum, het archeologisch museum van de Universiteit van Amsterdam. Hij volgt prof.dr. H.A.G. Brijder op, die onlangs zijn functie als directeur neerlegde.

Lunsingh Scheurleer (1944), studeerde in Parijs aan de Ecole Pratique des Hautes Etudes en promoveerde aan de Sorbonne. Hij is sinds 1977 verbonden aan het Allard Pierson Museum. De afgelopen acht jaar was hij tevens gastprofessor Griekse Archeologie en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Gent.

Volgens Lunsingh Scheurleer heeft een centraal gelegen museum waarin de oude culturen van het Nabije Oosten en de landen rondom de Middellandse-Zee uitvoerig gedocumenteerd worden, een belangrijke rol in een zo rijk geschakeerde samenleving als de Nederlandse.

'Ondanks de steun van een grote Vereniging van Vrienden, bemoeilijkt een chronisch gebrek aan geld en personeel de vervulling van de niet-universitaire taken van het Allard Pierson Museum. Er moet een structureel bredere basis gevonden worden voor de financiering van het museum, waar veel schoolklassen op bezoek komen', aldus Lunsingh Scheurleer. Het Allard Pierson Museum Amsterdam trekt gemiddeld ca. 45.000 bezoekers per jaar.

EINDE PERSBERICHT

Info: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw.drs. N. de Groot of dr. R.A. Lunsingh Scheurleer, tel.: 020-5252556, fax.:
020-5252561, e-mail: apm@uba.uva.nl
Adres: Oude Turfmarkt 127, 1012 GC Amsterdam

14 jan 02 12:43