DSM

14 januari 2002

DSM Limburg hoofdsponsor Olympisch steunpunt Limburg

DSM Limburg wordt hoofdsponsor van het Olympisch Steunpunt Limburg. De onderneming geeft het Steunpunt daarvoor jaarlijks een bedrag van ruim ¤18.000 (NLG 40.000). De sponsoring-overeenkomst loopt tot 2004, wanneer in Athene de Olympische Zomerspelen plaatsvinden.

De sponsorovereenkomst is vandaag ondertekend door Roger Jansen, hoofd Directiezaken & PR van DSM Limburg BV, en Geert Ruigrok, voorzitter van het Olympisch Steunpunt Limburg. Plaats van handeling was het Geleense sportcentrum Glanerbrook, dat sinds kort samenwerkt met het in Sittard gevestigde Olympisch Steunpunt Limburg.

Talent

Dat DSM nu ook het Olympisch Steunpunt Limburg van NOC*NSF ondersteunt, is volgens Roger Jansen van DSM Limburg een logische stap. "Om als organisatie topprestaties af te leveren, heb je talent nodig. Talent dat je vroeg moet herkennen en de kans moet bieden om zich optimaal te ontwikkelen. Dat geldt zowel voor de sport als voor DSM."

Voorzitter Geert Ruigrok van het Olympisch Steunpunt Limburg is zeer verheugd met de nieuwe hoofdsponsor. "Met DSM hebben wij een perfecte partner om onze topsporters en jeugdige talenten in Limburg te helpen records te breken en grenzen te overschrijden op weg naar de Olympische Spelen 2004 in Athene. Met DSM als partner verwachten wij de Limburgse topsport naar een hoger niveau te kunnen gaan tillen."

DSM is sinds vorig jaar als Partner in Sport al een van de hoofdsponsors van NOC*NSF.
"De keuze van DSM Limburg om hoofdsponsor van het Olympisch Steunpunt Limburg te worden, sluit daar naadloos op aan," stelt Jansen.

"Ondersteuning van de regionale sport in al haar facetten heeft altijd hoog in het vaandel van DSM Limburg gestaan. Bovendien heeft het Olympisch Steunpunt Limburg in korte tijd een breed maatschappelijk draagvlak in de provincie Limburg verworven en steekt het organisatorisch goed in elkaar."

Olympisch Steunpunt Limburg

Het Olympisch Steunpunt Limburg maakt deel uit van het uit elf regionale steunpunten bestaande Olympische netwerk van NOC*NSF. Het Olympisch Steunpunt Limburg zorgt voor diverse faciliteiten waardoor talentvolle Limburgse sporters hun sport kunnen beoefenen. Het gaat niet alleen om directe financiële ondersteuning (bijvoorbeeld reiskosten-vergoedingen), maar ook om medische en maatschappelijke begeleiding.

Meer informatie

DSM Persdienst: Olympisch Steunpunt Limburg

Rik van Druten
Tel. (045) 5782424
Jan de Lange
Tel. (046) 4433839