Ingezonden persbericht


Equant benoemt telecomveteraan Geert de Groot tot managing director Nederland.

Markt veroveren na succesvolle integratie Equant en Global One

Amsterdam, 14 januari 2002 -- Equant heeft Geert de Groot benoemd tot managing director van de Nederlandse organisatie. De Groot is in zijn nieuwe positie verantwoordelijk voor een snelle expansie van de organisatie.

Equant wordt beschouwd als de grootste aanbieder ter wereld van IP- en datacommunicatiediensten voor multinationals. De benoeming van De Groot is een strategische: de Nederlandse vestiging wordt door Equant gekwalificeerd als een speerpuntorganisatie, gezien de vele multinationale ondernemingen die ons land telt en het relatief grote aantal hoofdkantoren van internationale organisaties dat hier is gevestigd. Dat bestempelt Nederland tot een grote markt voor de diensten die Equant levert.

De Groot heeft meer dan 15 jaar ervaring in de telecommunicatiemarkt. Voorafgaande aan zijn benoeming tot managing director bij Equant was hij gedurende 3 jaar in dezelfde functie werkzaam bij branchegenoot WorldCom.

Eerder was De Groot in verschillende directiefuncties werkzaam voor KPN Telecom, onder meer als districtsdirecteur van de regio Den Bosch en later op het hoofdkantoor te Den Haag als directeur marketing en verkoop.

Bij 'het nieuwe Equant' zijn in Nederland ruim 200 mensen werkzaam. Equant telt ettelijke afnemers onder grote, in Nederland gevestigde internationale en Nederlandse organisaties.

Equant
Equant, dat de activiteiten en bedrijfsmiddelen van het vroegere Equant en het vroegere Global One verenigt, wordt beschouwd als de grootste aanbieder ter wereld van IP- en datacommunicatiediensten voor multinationals. Equant biedt deze ondernemingen een ruime keus in netwerk-integratie- en beheerservices. Het bereik van Equant's services strekt zich uit over de gehele wereld; het datanetwerk verbindt alle belangrijke handelscentra in 220 landen en regio's naadloos met elkaar. In 145 landen wordt plaatselijke ondersteuning geboden.

Equant kan bogen op 50 jaar ervaring in datacommunicatie en verleent zijn services aan ongeveer 3700 grote ondernemingen, waaronder ruim 75 procent van de 100 grootste bedrijven ter wereld. Equant, lid van de France Télécom Group, heeft een zeer uitgebreid leveringsprogramma van beproefde datanetwerkdiensten, dat voldoet aan nagenoeg alle eisen van grote organisaties voor wat betreft kwaliteit, betrouwbaarheid en beheermogelijkheden. De gezamenlijke proforma-omzet van Equant en Global One bedroeg in 2000 $2,76 miljard. Equant heeft beursnoteringen in New York (NYSE: ENT) en Parijs (Euronext: EQU).

Voor meer informatie zie www.equant.com.

Voor nadere perscontacten:
Equant Network Services Lubbers & De Jong Erwin Veenhuyzen, marketing manager Bert Lubbers Prof. W.H. Keesomlaan 3 Keizersgracht 219 1183 DJ Amstelveen 1016 DV Amsterdam Tel.: (020) 503 75 54 Tel.: (020) 421 05 65