Ingezonden persbericht

Behoefte aan coaching en begeleiding groeit

Inspelen op moeilijker tijden

AMSTERDAM, 20020114 -- AMSTERDAM - De vrij plotselinge omslag van een uitermate krappe arbeidsmarkt naar een ruimere heeft grote invloed op arbeidsbemiddelings-bedrijven. De vraag van werkgevers en werknemers verandert sterk. Toch is er werk aan de winkel voor arbeidsbemiddelaars die flexibel genoeg zijn om aan de nieuwe vraag te kunnen voldoen.

Begeleiding en coaching van personeel en managers wordt in toenemende mate gevraagd. Een klein bureau ging begin vorig jaar van start met o.a. een netwerk van coaches en begeleiders, in een toen nog krappe arbeidsmarkt. Nu, een jaar later ervaart dat bureau, FullMotion hoe groot de vraag naar begeleiding is.

Er is nog altijd vraag naar personeel, maar beide partijen in werving en selectie willen meer zekerheid, dat het bij plaatsing ook goed gaat. Dus begeleiding door mensen, die de verantwoordelijkheid van het wervingsbureau enkele maanden langer laten duren. Ook bij herplaatsing, reintegratie, outplacement, die nu aan de orde van de dag zijn, komt het aan op goed van elkaar weten wat kan en wat verstandig, houdbaar is.

FullMotion merkt dat er behoefte is bij werknemers, in welke situatie dan ook, en managers om ook individueel beter sturing te kunnen geven aan eigen werk en loopbaan. Dat is een reactie op het verschijnsel van 'het overkomt ons ook allemaal maar', zoals de opgang van de (nieuwe) economie, maar vooral ook de plotselinge neergang in de IT sector worden gevoeld.

Coaches in het werk merken dat mensen zich niet zomaar willen laten meesleuren, maar nadrukkelijker eigen keuzen willen maken.

Zie voor meer informatie onze website www.fullmotion.nl



Ingezonden persbericht