Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Beroepsgoederenvervoer is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

14-01-2002

CNV vindt wilde staking Vos Logistics heel begrijpelijk

Dat 70 medewerkers van beroepsgoederenvervoerder Vos Logistics in Veendam maandagochtend het werk hebben neergelegd vindt CNV Beroepsgoederenvervoer heel begrijpelijk. "De directie is uiterst onzorgvuldig geweest in het uitzetten van de reorganisatieplannen. Zaterdag, als alle buitenlandse chauffeurs ook weer in het land zijn, moet de directie daarom heel secuur de reorganisatie uiteenzetten. Pas als we die toezegging hebben, zullen wij onze leden aanzetten om weer aan het werk te gaan", stelt vakgroepbestuurder Harm Bos.

Maandagochtend brak een wilde staking uit in de Veendamse vestiging van Vos Logistics. Vos Logistics is een fusiebedrijf van Jonker uit Veendam, De Bruin uit Surhuisterveen en Newexco uit Winschoten en met circa 3.000 werknemers is het de grootste transportondernemer in Nederland. De staking begon nadat informatie was uitgelekt dat de directie mensen wil ontslaan en een deel van het personeel wil verhuizen naar het Noord-Brabantse Oss.
Bestuurder Harm Bos van CNV Beroepsgoederenvervoer heeft vooralsnog de wilde staking van ongeveer 70 medewerkers nog niet overgenomen en daarmee erkend als door de vakbond gerechtvaardigde staking. "We zitten nu aan tafel met de directie. Enerzijds om het conflict niet uit de hand te laten lopen, en daarmee de schadepost voor dit bedrijf, anderzijds om opheldering te eisen. Opheldering over de argumenten waarmee de directie de geplande reorganisatie denkt te kunnen staven. Is de directie daartoe niet bereid, dan nemen we de staking wél over."

Houten, 14 januari 2002

Nadere inlichtingen:

Harm Bos (vakgroepbestuurder):
0512 - 58 34 70
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 - 6 348 243