Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-01-2002 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 15.00 u) Maandag, 14 januari 2002

District Kerkrade

Kerkrade; onder invloed
Bij controle afgelopen zondagavond op de Heiveldstraat in Kerkrade van een 40-jarige bestuurster van een auto uit die plaats, bleek dat de Kerkraadse vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse wees uit dat de vrouw ruim 1,2 promille alcohol in haar bloed had. Zij kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht vond een aanrijding plaats op de Haanraderstraat in Kerkrade. Bleek dat een automobilist met zijn auto tegen een in aanbouw zijnde abri / bushokje was gebotst en een prullenbak omver had gereden. De automobilist is vervolgens weggereden / de plaats van aanrijding verlaten. Bij het ingestelde onderzoek kreeg de politie vermoedens omtrent de identiteit van de automobilist. Die verdachte werd vannacht op de Europaweg in Landgraaf aangetroffen en aangehouden. De politie verdenkt de man, een 22-jarige man uit Landgraaf ervan zijn auto onder invloed te hebben bestuurd en daarbij de aanrijding te hebben gehad. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,1 o/oo alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Bij controle afgelopen nacht op de St.Pieterstraat in Kerkrade van een 43-jarige automobilist uit Landgraaf bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim
1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs van hem in en maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Landgraaf; aanrijding
Afgelopen zondagavond vond op de Karel Doormanstraat in Landgraaf een aanrijding plaats. Een 25-jarige automobilist uit Landgraaf botste met zijn auto tegen een lichtmast en sloeg vervolgens met de auto over de kop. De automobilist raakte daarbij niet gewond, maar bleek bij controle onder invloed achter het stuur van zijn auto te hebben gezeten. Ademanalyse wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Simpelveld; rijbewijs ingevorderd
Het gevaarlijke rijgedrag van een 19-jarige automobilist uit Voerendaal (maakte met aangetrokken handrem met zijn auto een draai-slip) trok afgelopen zondagmiddag op de Markt in Simpelveld de aandacht van een wandelende politie-agent (in burger/vrije tijd). Die sprak de automobilist (inmiddels uitgestapt) aan op zijn rijgedrag waarop hij aanwijzingen kreeg dat de automobilist onder invloed achter het stuur van zijn auto had gezeten/zijn auto had bestuurd. De politie-agent legitimeerde zich en hield de Voerendaalse man aan. Die verzette zich tegen de aanhouding waarbij hij allerlei bedreigingen uitte tegen de politie-agent. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar ademanalyse uitwees dat hij ruim 0,9 (tussen 0,9 en 1) promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.