Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-01-2002 Politieberichten district Maastricht (HP; 15.00 10 u) Maandag, 14 januari 2002

District Maastricht

Valkenburg, bestuurder onder invloed:
De politie heeft zondagavond 13 januari 2002 tegen een 33 jarige automobilist uit Heerlen proces-verbaal opgemaakt wegens het wegrijden na een verkeersongeval en het rijden onder invloed van alcohol. Een getuige zag zondag omstreeks 19.00 uur een personenauto op de parkeerplaats van het Walramplein te Valkenburg tegen een geparkeerde personenauto aanrijden. Na de aanrijding reed de bestuurder weg van de plaats van de aanrijding. De getuige waarschuwde de politie die de bestuurder van de auto kort daarna op de Bogaardlaan te Valkenburg kon controleren. De bestuurder bleek naar het gebruik van alcohol te ruiken, waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau. De daar afgelegde ademanalyse wees een alcoholpromillage aan tussen 0.9 en 1.0 promille. Tegen de inwoner van Heerlen wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zijn bezit.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 33 jarige inwoner van het Duitse Duren heeft zondag 13 januari 2002 op de Viaductweg te Maastricht twee verkeersongevallen veroorzaakt onder invloed van alcohol houdende drank. De Oosterbuur was ladderzat en verzette zich tegen zijn aanhouding. Ook weigerde hij zijn medewerking aan een ademanalyse.
De automobilist uit Duren veroorzaakte omstreeks 20.20 uur kort na elkaar op de Viaductweg te Maastricht twee aanrijdingen. Bij het rechts inhalen toucheerde hij de auto van een andere automobilist waardoor diens auto over de weg tolde. Kort daarna reed de automobilist op de Geusseltkruising een tweede automobilist in de flank aan bij het oprijden van de A-2 richting Eindhoven. De veroorzaker van beide verkeersongevallen bracht op de liftersplaats zijn auto tot stilstand. Daar werd hij ook door de politie gecontroleerd. Hij bleek ladderzat te zijn. Toen hij te horen kreeg dat hij aangehouden was en mee moest naar het politiebureau verzette hij zich uit alle macht. Hij werd daarna geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar was hij ook met moeite in bedwang te houden en was niet te kalmeren. Hij weigerde verder alle medewerking en werd daarop ter kalmering en ontnuchtering ingesloten. Tegen hem zal een uitgebreid proces-verbaal worden opgemaakt.
Een 44 jarige inwoner van Maastricht werd zondagavond 13 januari 2002 eveneens wegens het rijden onder invloed bekeurd. Hij veroorzaakte omstreeks 20.30 uur op de Brusselsestraat te Maastricht een lichte aanrijding bij het achteruit rijden. De gewaarschuwde politie die ter plaatse geroepen werd om het verkeersongeval af te handelen, stelde bij de veroorzaker van het verkeersongeval het gebruik van alcohol vast. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van 2 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, woninginbraak:

Het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Bergerstraat te Maastricht. De woning betreft een studentenwoning waarvan de deur van een van de kamers werd opgebroken. Op het eerste oog werd uit de kamer een computer met allerlei toebehoren ontvreemd. De inbraak werd zondagavond laat door een medebewoner van het studentenhuis ontdekt.

Meerssen, woninginbraak:

Zondag 13 januari 2002 heeft in een twee appartementen gelegen in een woonhuis aan de Meerssenerweg te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De inbraak werd zondagavond omstreeks 20.30 uur ontdekt door een van de bewoners. De deur van diens woningen bleek ingetrapt te zijn waardoor de inbreker de toegang kreeg tot deze woning. De televisie, een videorecorder, stereotoren en een playstation en diverse cds werden ontvreemd. De bewoner heeft aangifte van de inbraak gedaan.
In een ander appartement, in hetzelfde woonhuis, bleek eveneens ingebroken te zijn. Ook hier werd de toegangdeur opengetrapt. Uit dit appartement werd een televisie ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan. De politie die vermoedt dat beide inbraken door dezelfde dader gepleegd zijn stelt een onderzoek in.