Ingezonden persbericht

Graag uw aandacht voor bijgaand persbericht.

PERSBERICHT

Centocor ontvangt het ISO 14001 certificaat voor milieubeleid

Leiden, 14 januari 2002. Centocor BV in Leiden heeft een ISO 14001 certificaat voor haar milieubeleid ontvangen. Het certificaat wordt op basis van de zwaarst geldende internationale norm door onafhankelijke gespecialiseerde instanties gecontroleerd en uitgegeven. Het bedrijf heeft anderhalf jaar gewerkt aan het bereiken van de eisen die gesteld worden aan het kwaliteitscertificaat. Centocor (geneesmiddelen op basis van biotechnologie) is gevestigd op het Bio Science Park en kan gerekend worden tot de zeer schone industrie.

De ontvangst van dit prestigieuze certificaat maakt Centocor tot een leider in de handhaving van de milieuwet en -regelgeving. Het bewijst opnieuw de betrokkenheid van het bedrijf bij omgeving en het milieu. Nog geen 10% van de Nederlandse productiebedrijven is in het bezit van het ISO 14001 certificaat.

"We zijn heel trots op dit resultaat" zegt Jack de Graaf manager Safety, Healt & Environment bij Centocor, "Maar hiermee zijn we er nog niet, we zullen blijven werken aan ons milieubeleid en dat zal resulteren in nog betere uitkomsten voor onze omgeving. De certificering laat aan onze omgeving, onze medewerkers en de gebruikers van onze producten zien dat we ons houden aan strikte milieuvoorschriften in heel ons handelen. We zijn heel gelukkig met de certificering, juist omdat er vaak kritisch naar ons gekeken wordt."

Als gevolg van de fusie met Johnson & Johnson, in oktober 1999, een bedrijf dat op veiligheids- en milieugebied zeer hoge eisen stelt, is ook in Leiden nog meer de nadruk komen te liggen op de ontwikkeling van het veiligheids- en milieubeleid.

Centocor is de grootste producent van monoklonale antistoffen ter wereld. Er werken in Leiden 750 medewerkers dag en nacht aan de productie van medicijnen die over de hele wereld gebruikt worden. Het productieproces van Centocor brengt weinig risico met zich mee voor haar omgeving. De belangrijkste grondstof die we gebruiken is water, naast water komen er bijna geen afvalstoffen vrij. Door de strikte beleidsregels is het nu mogelijk om de invloed van de Centocor activiteiten op het milieu tot een minimum te beperken.

Centocor is een toonaangevend biofarmaceutisch bedrijf dat producten ontwikkelt voor diverse therapeutische toepassingen, zoals voor kanker, auto-immuunziekten en hart- en vaatziekten. De producten worden ontwikkeld met monoklonale-antistoffentechnologie. Zij betekenen voor artsen een ondersteuning bij innovatieve behandelingen om de gezondheid en de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. Door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren is de vestiging in Leiden het snelst groeiende biotechnologische bedrijf in Nederland en daarmee ook de grootste werkgever in deze sector.

Voor meer informatie over Centocor, surf naar Centocors website: http://www.centocor.com. Centocor is een dochteronderneming van Johnson & Johnson, een wereldwijde fabrikant van gezondheidsproducten.