Provincie Noord-Holland

Persbericht, 14 januari 2002

Provinciepenning voor scheidend gedeputeerde Aranka Goijert

Bij haar afscheid heeft de Noord-Hollandse gedeputeerde mevrouw Aranka Goijert uit handen van commissaris van de Koningin prof. dr. J.A. van Kemenade de zilveren provinciepenning ontvangen als blijk van waardering voor haar verdiensten voor de provincie. Bij de uitreiking van de onderscheiding belichtte de heer Van Kemenade de provinciale bestuursperiode van mevrouw Goijert. Ze was voor het CDA lid van Provinciale Staten sinds april 1991. In 1996 werd ze fractievoorzitter en in 1999 gedeputeerde.
Ze beheerde de portefeuilles openluchtrecreatie (regionale groengebieden, strategische groenprojecten, routenetwerken over land en water en in landinrichtingsgebieden), recreatieschappen, Waddenzee, personeel en organisatie, onderzoek, onderwijs en veelzijdig personeelsbeleid. Ze was gebiedsgedeputeerde voor Noord-Holland Noord.

Mevrouw Goijert was ook voorzitter van de zes Noord-Hollandse recreatieschappen, voorzitter van de Stuurgroep Haarlemmermeer Groen en voorzitter van het dagelijks bestuur van de Interprovinciale Ziektekostenregeling.
Ze was president-commissaris van NV Afvalzorg Holding.