Provincie Noord-Holland

Persbericht, 14 januari 2002

Provinciepenning voor Henk van Ruller

CDA-statenlid dr. Henk van Ruller, die zich genoodzaakt ziet provinciale staten om gezondheidsredenen te moeten verlaten, heeft de bronzen penning van de provincie Noord-Holland ontvangen. De onderscheiding werd door de commissaris van de Koningin, prof. dr. J.A. van Kemenade, bekendgemaakt in een toespraak in de vergadering van provinciale staten van heden.
Henk van Ruller is in 1992 statenlid geworden en maakte deel uit van diverse statencommissies. Hij was voorzitter van de commissie Openbaar Bestuur en de commissie Financiën, Strategie en Bedrijven. De heer Van Kemenade omschreef hem in zijn toespraak als 'een buitengewoon geëngageerd en deskundig statenlid'.
Na een studie politieke en sociale wetenschappen aan de VU - zijn dissertatie had betrekking op de agglomeratieproblematiek in Nederland
- heeft hij geruime tijd gewerkt voor de VU en vervolgens voor het ministerie van Binnenlandse Zaken. Van 1982 tot 1985 was hij gemeentesecretaris van Amsterdam. Daarna werd hij universitair hoofddocent voor institutionele relaties aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Hij vervulde een groot aantal nevenfuncties gedurende zijn loopbaan. Hij was o.a. lid van het algemeen bestuur van de Novib, secretaris van de studiecommissie Contact Randgemeenten, lid van de Amsterdamse gemeenteraad, bestuurslid van de Nederlandse Kring voor Wetenschap der Politiek, lid van het curatorium van de stichting Beleids- en Beheers Instrumentarium voor gemeenten en provincies.