Stadsdeel Zeeburg

Herinrichting Molukkenstraat

Op maandag 14 januari 2002 start de herinrichting van de Molukkenstraat tussen de Insulindeweg en de Valentijnkade. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind november 2002.

Uitvoering
De herinrichting wordt in een aantal fases uitgevoerd. Begonnen wordt met het verleggen van de rijweg in oostelijke richting. Hiervoor worden aan beide zijden van de weg de bomen verwijderd en de parkeerplaatsen tijdelijk opgeheven. Daardoor ontstaat aan de westzijde van de huidige rijweg een werkterrein waar de eerste fase van de herinrichting wordt uitgevoerd.
Als de herinrichting van de westzijde van de Molukkenstraat klaar is wordt aan de oostelijke kant van de straat begonnen. Als laatste zal de nieuwe rijweg worden aangelegd. De woningen en winkels blijven altijd bereikbaar.

Werk aan kabels en leidingen
Gelijktijdig met de herinrichting wordt door de dienst Riolering en Waterbeheer een hoofdriool gelegd. Dat gebeurt voornamelijk in het westelijke gedeelte van de Molukkenstraat. Aansluitend verrichten andere diensten en bedrijven waar nodig werkzaamheden aan leidingen en kabels.

Verkeer
Gedurende de werkzaamheden blijft verkeer in beide richtingen van de Molukkenstraat mogelijk. De zijstraten zullen echter niet altijd bereikbaar zijn.

Parkeren
Vanaf het begin van de herinrichting tot het eind van de werkzaamheden is het niet mogelijk te parkeren. De laad en losplaats bij Dirk van de Broek wordt verplaatst naar de Insulindeweg. Voor de overige laad en losbewegingen zullen tijdens de werkzaamheden oplossingen worden gezocht.

Openbaar vervoer
Vooruitlopend op de start van de werkzaamheden worden de bushaltes verplaatst naar de brug Valentijnkade en de Insulindeweg.

Vragen
Voor vragen over de uitvoering en het maken van afspraken over laden en lossen kunt u contact opnemen met de heer W. Schilpzand, telefoon: 60 80 321, of de heer H. Vonk, telefoon: 60 80 322.