Openbare Bibliotheek Oss

Januari 2002

Inloopmiddag met computeruitleg in bibliotheek Oss

Op maandag 14 januari 2002 is er tussen 14.00 en 16.30 uur een inloopmiddag in de Bibliotheek Oss waarbij het nieuwe zoeksysteem Codex wordt uitgelegd aan belangstellenden. Men hoeft zich tevoren niet aan te melden; iedereen is welkom. Met behulp van Codex kan men informatie vinden over de collectie van de bibliotheek met meer zoekmogelijkheden dan voorheen.

Tijdens de inloopmiddag is het niet mogelijk om materialen te lenen en er wordt geen speciale uitleg gegeven over Internet . Alles staat in het teken van het nieuwe zoeksysteem. Toegang is gratis.

De complete werking en vormgeving van de catalogus is gewijzigd. Bibliotheekbezoekers kunnen gebruik maken van meer zoekmogelijkheden dan voorheen en er zijn niet alleen teksten, maar ook afbeeldingen van boekomslagen in Codex opgenomen.

In de toekomst groeit het catalogussysteem uit tot een multi-media-systeem. Vanuit de catalogus kan men dan niet alleen de vindplaats in de bibliotheek ontdekken, maar meteen een bijbehorende tekst, cd-rom of Internet-site raadplegen.

Tijdens de inloopmiddag zijn medewerkers van de bibliotheek aanwezig om vragen te beantwoorden en zoekmogelijkheden te laten zien. Ook is er op vaste tijden een presentatie van het nieuwe informatiesysteem te bekijken.

informatie: Codex

Avondrondleidingen Behalve de inloopmiddag zijn er ook een aantal rondleidingen op verschillenden avonden gepland. Er wordt aandacht besteed aan de plaatsing van materialen in de bibliotheek en het nieuwe zoeksysteem wordt uitgebreid toegelicht.

De avondrondleidingen vinden plaats op:

dinsdag 15 januari, woensdag 23 januari, donderdag 31 januari en dinsdag 5 februari 2002 van 19.00 tot uiterlijk 20.30 uur. Voor het bijwonen van deze rondleidingen is het noodzakelijk dat men zich vooraf aanmeldt bij de klantenservice in de Bibliotheek Oss.

Inloopmiddag De inloopmiddag vindt plaats op maandag 14 januari 2002. Men hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Leden en niet-bibliotheekleden zijn van harte welkom om tussen 14.00 en 16.30 uur binnen te lopen in de Bibliotheek Oss.