Ingezonden persbericht

CNN START NIEUWE OCHTENDPROGAMMERING VOOR ZAKELIJKE MARKT

Vanaf maandag 14 januari 'Biz News' en 'Business Central' van 6.00 - 10.00 uur

CNN begint volgende week maandag met een geheel nieuwe ochtendprogrammering bestaande uit vier uur live televisie gepresenteerd vanuit de gloednieuwe studio's in Londen. Het nieuwsblok bestaat uit een drie uur durend programma getiteld 'Biz News' dat een mix is van nieuws en business en wordt uitgezonden van 6.00 uur tot 9.00 uur. Het programma wordt gevolgd door 'Business Central', een programma van een uur dat geheel gericht is op de opening van de Europese markten.

De shows worden gepresenteerd door de Britse presentator Richard Quest en de Australische presentatrice Juanita Phillips. Zij verzorgen voor de kijkers het laatste wereld- en businessnieuws, waaronder ieder kwartier de hoofdpunten uit het nieuws.

'Biz News' richt zich op belangrijke gebeurtenissen in het ochtendnieuws met een live mix van actueel (breaking) nieuws, sport, weer, economisch nieuws, reportages en analyses.'Business Central' richt zich een uur lang op de opening van de Europese markten en omdat het wordt uitgezonden tijdens de sluiting van de Aziatische markten wordt de kijker ook geheel bijgepraat over de belangrijkste financiële ontwikkelingen op de markten in het Verre Oosten.

Beide shows worden uitgezonden vanuit het nieuwe decor van de ultramoderne digitale studio's en zijn gemodelleerd naar het format van 'Business International', het dynamische en snelle nieuws- en businessprogramma dat overdag wordt uitgezonden. In de shows worden nieuwe inzichtelijke grafieken gebruikt en beide shows hebben een directe multimediale link met CNN.com Europe en CNN's mobiele platforms.
De programma's vervangen 'CNN This Morning' en 'World Business This Morning'

In de afgelopen 12 maanden heeft CNN 12,5 uur live televisie per week toegevoegd aan de Europese programmering, wat de totale productie vanuit Londen, CNN's grootste kantoor en productiebedrijf buiten de VS, brengt op meer dan 50 uur per week.

---

---
/
Matthijs Spits, CNN Public Relations Consultant Nederland en Vlaanderen +31 (0)70 - 3244033 of GSM +31 (0)6 - 53277138
e-mail: matthijs.spits@turner.com

Matthijs Spits
Public Relations Netherlands, Belgium and Luxemburg +31 70 3244033 (T)
+31 70 32403447(F)
+31 6 53277138 (M)
matthijs.spits@turner.com
Be the first to know. Register for CNN Breaking News and CNN Headline News Email Alerts by clicking here: http://www.europe.cnn.com/email