Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 14-01-2002
1e persbericht 14 januari 2002


Berichten uit regio

Eindhoven: Vrouw van fiets gereden
Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan is zondag om 17.25 uur een 71-jarige Eindhovense vrouw van de fiets gereden. De vrouw reed met haar fiets over de ventweg toen zij van achter door een personenauto werd aangereden. De vrouw viel, maar de automobilist reed door, zonder zich over de gewonde vrouw te bekommeren. De is met kneuzingen, een gebroken rug en een hersenschudding naar het Catharinaziekenhuis gebracht. De politie zoekt getuigen van het ongeluk.

Eindhoven: Vrouw rijdt door na aanrijding
Bij haar woning aan de Abel Tasmanstraat in Geldrop is zondag om 20.40 uur een 46-jarige Geldropse vrouw aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht dat zij even daarvoor op de Tivolilaan in Eindhoven met haar auto tegen twee geparkeerde autos had gereden. Daarna was ze verder gereden. Een politiepatrouille kon haar bij haar woning aanhouden. De vrouw bleek geen rijbewijs te hebben en haar auto was niet verzekerd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man mishandelt echtgenote
Maandag om 0.40 uur is in een woning aan de Dr. Willem Dreesstraat een 52-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou zijn 47-jarige vrouw mishandeld hebben. Hij had haar geschopt. De man, die flink gedronken had, is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Jongens na vernieling en bedreiging aangehouden Op de Rivierensingel zijn zondag om 16.10 uur twee Helmonders van 14 jaar oud en een jongen uit Bakel van 17 jaar oud aangehouden. De drie waren op zoek naar een Helmondse jongen waarmee ze een avond eerder ruzie hadden gehad in Milheeze. Een van de 14-jarige Helmondse jongens had met een ijzeren staaf tegen een muur van een tuin geslagen, zodat die muur beschadigd raakte. Verder waren ze aan de deur geweest bij de jongen die ze zochten en hadden de moeder van die jongen bedreigd met de staaf en een mes. De drie verdachten zijn op het politiebureau gehoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Bestuurder onder invloed
Op de Mierloseweg is zondag om 19.30 uur een 49-jarige Helmonder aangehouden. De man reed in een auto en had gedronken. Hij was tegen een tegenligger gereden. Er was alleen materiaalschade. De Helmonder blies ruim 2,1 promille. De man bleek de afgelopen vijf jaar al drie keer veroordeeld te zijn voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs was al ingevorderd. Zijn auto werd in beslag genomen.

Helmond: Drie gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de Europalaan, maandag om 3.10 uur, zijn drie personen gewond geraakt. De bestuurder van de auto, een 38-jarige Helmonder, raakte door onbekende oorzaak van de weg en reed frontaal tegen een boom. De bestuurder brak zijn knie en werd naar het Catharinaziekenhuis gebracht. Daar werd ook een bloedproef gedaan omdat hij gedronken had. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Twee andere inzittenden raakten gewond. Een 35-jarige Helmonder is ter observatie in het Elkerliekziekenhuis in Helmond opgenomen en 39-jarige Helmonder is in het Catharinaziekenhuis opgenomen met een gebroken bekken. Een vierde inzittende raakte niet gewond en een vijfde inzittende was in het tumult verdwenen.

Helmond: Auto-inbreker aangehouden
Maandag om 1.05 uur is op de Kluisstraat een 30-jarige Helmonder aangehouden. De man zat in een geparkeerde auto. Hij had (nog) niets weggenomen. De man is na verhoor naar huis gestuurd.

Helmond: Bromfietser breekt pols
Een 16-jarige Helmondse bromfietser heeft maandagmorgen om 8.10 uur zijn pols gebroken toen hij op de Tarbotstraat ten val kwam. In een bocht gleed hij met zijn bromfiets weg over een stuk ijs. Hij werd naar het Elkerliekziekenhuis gebracht. De 16-jarige Helmondse duopassagier had enkele schaafwonden aan zijn been.

Best: Aanhanger gestolen
Vanaf een bouwterrein aan de Rogvelden is afgelopen weekend een aanhangwagen gestolen. De aanhanger is grijs en hij is van het merk Solidus. Het is niet bekend hoe de dieven op het afgesloten terrein zijn gekomen.

Budel: Automobilist gewond bij aanrijding
Een 42-jarige man uit Budel is maandag om 7.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Randweg Oost Nieuwendijk. De man reed met zijn auto vanuit de Nieuwendijk de kruising op en gaf een trekker met oplegger die van links kwam over de Randweg Oost geen voorrang. De Randweg Oost is een voorrangsweg. Een aanrijding was het gevolg. De man uit Budel is met been-, borst- en hoofdletsel in het ziekenhuis in Weert opgenomen. De trekker met oplegger werd bestuurd door een 46-jarige Bosschenaar.

Asten: Schoolinbraak
In het afgelopen weekend is ingebroken in een school aan de Beatrixlaan. Er is een ruit vernield en uit de school is een computer meegenomen.

Waalre: Auto gestolen
Vanaf de Bergstraat is in de nacht van zondag op maandag een blauwe Volkswagen Golf TDI met het kenteken 37-FL-JF gestolen.

Veldhoven: Zonder rijbewijs en verzekering onder invloed Op de Oude Kerkstraat is zondag om 23.50 uur een 19-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies 1 promille. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en de auto waarin hij reed was niet verzekerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Inbraken


- Maandag tussen 0.15 en 3.00 uur is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Oortlaan. Er is een ruit vernield en uit de zaak zijn geld, enkele duizenden euros, en flessen drank gestolen.


- In dezelfde nacht werd ingebroken in een winkel aan de Mira. Hier werd de ruit van de toegangsdeur vernield. Er zijn tien pakken koffie meegenomen.