Korps: Friesland, plaats: Friesland 14-01-2002
Politieberichten van 14 januari (07.00 - 13.00)

Appelscha: aanrijding met drank
Zondag omstreeks 20.30 uur reed een 25-jarige inwoner van Appelscha met zijn personenauto over de Industrieweg in de richting Appelscha. Bij een "knik" in de weg verloor de bestuurder door onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam in de sloot naast de weg terecht. De weg was ter plaatse glad door opvriezing. De bestuurder kon zichzelf uit de auto bevrijden. Het bleek dat de man gedronken had. Aan het bureau blies de bestuurder 500 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Zwaagwesteinde: vernieling
Afgelopen weekend werden bij een bedrijf aan de Noorderstationsstraat een vijftal thermopane ruiten ingegooid. . De totale schade wordt geschat op ongeveer 1775.- Een medewerker van het bedrijf, een 43-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal
Afgelopen week werd ingebroken in een drietal bedrijfshallen aan de Vestaweg. De hallen staan te huur. Hoe men binnen is gekomen, is niet duidelijk. Uit de hallen werden zes verwarmingsketels weggenomen. De eigenaar, een 79-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Comunicatie, telefoon 058 - 880 8272