Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van maandagmiddag
16:45 maandag 14 januari 2002

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Zomerhuisje uitgebrand

NORG. Zondagmiddag brak er brand uit in een zomerhuisje aan de Oosterduinen in Norg. Toen de politie ter plaatse kwam was de brandweer al bezig met het blussen van de brand. Een deel van de woning was ingericht als hennepkwekerij. Er was niemand in het huisje aanwezig. Wel werden er (restanten van) enkele honderden hennepplantjes aangetroffen. Ook bleek dat er op een illegale manier stroom werd afgetapt. Het zomerhuisje brandde bijna helemaal uit. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld. Wie de bewoner/eigenaar van het huisje was wordt nog onderzocht.


*
Opsporing verzocht

MEPPEL. De overval op vrijdag 14 december op de Rabobank aan de Brouwersstraat in Meppel wordt maandagavond om 22.00 uur uitgezonden in het programma Opsporing Verzocht.


*
Inbraak

HOOGEVEEN. Maandagmorgen is ingebroken in een woning aan de K de Raadstraat in Hoogeveen. Men kwam binnen door een raam open te breken. Uit de woning zijn o.a. Cd's en een fotocamera gestolen.


*
Keukenbrandje

ASSEN. De brandweer rukte maandagmiddag uit i.v.m. een keukenbrandje in een woning aan de Ringlaan in Nieuw Amsterdam. De bewoonster verliet de woning en liet het vuur branden onder een pan met vlees. Hierdoor ontstond in de woning een behoorlijk rookontwikkeling. Dit werd gelukkig op tijd ontdekt waardoor een hond op tijd uit de woning kon worden gehaald en erger werd voorkomen. In de keuken ontstond wat brandschade.


*
Rijbewijs ingevorderd

NIEUWLANDE. De politie vorderde maandagmiddag het rijbewijs in van een 45 jr. inwoner van Westerbork. De man reed op de Johannes Poststraat in Nieuwlande met zijn auto in een sloot. Hij bleef ongedeerd. Omdat hij overduidelijk onder invloed verkeerde werd hij aangehouden. Hij weigerde echter alle medewerking aan het afnemen van een ademanalyse. Daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe