Gemeente Katwijk


* Scherpere controle op restafval in Katwijkse laagbouwwijken


---

Scherpere controle op restafval in Katwijkse laagbouwwijken

In de maanden januari en februari zal de milieupolitie, in het kader van de thematische aanpak, extra aandacht gaan besteden aan de controle op het restafval dat in de Katwijkse laagbouwwijken wordt aangeboden. Op deze manier wordt geprobeerd het scheidingsgedrag van de Katwijkse huishoudens verder in kaart te brengen.

Op basis van de afvalstoffenverordening van de gemeente Katwijk is men verplicht zijn afval gescheiden aan te bieden. Door papier, glas, GFT-afval, textiel, klein chemisch afval, grof tuinafval, grof huishoudelijk afval, asbest, groot en klein wit- en bruingoed en huishoudelijk restafval gescheiden aan te bieden kan een groot deel van het afval worden hergebruikt. Dit zorgt voor een verkleining van de afvalberg en een besparing van grondstoffen. Een goed scheidingsgedrag is dus van groot belang.

Vorig jaar heeft de milieupolitie de hoogbouw-cocons welke bestemd zijn voor restafval onder de loupe genomen. Uit deze controle bleek dat de Katwijkse hoogbouwbewoners hun afval redelijk goed scheiden. Desondanks zijn er toch een aantal bekeuringen uitgeschreven aan overtreders van de afvalstoffenverordening.

De komende periode zullen de restafvalcontainers van de bewoners van de Katwijkse laagbouw scherper worden gecontroleerd. Hun restafval zal worden onderzocht op de aanwezigheid van glas, papier, GFT-afval e.d. Bij verkeerde afvalscheiding of het op de verkeerde wijze aanbieden van afval zal proces-verbaal worden opgemaakt tegen de overtreder.