Gemeente Apeldoorn

Gemeente onderzoekt nieuwe locatie multifunctionele opvangcentrum daklozen en verslaafden

De gemeente Apeldoorn onderzoekt een nieuwe locatie voor het multifunctionele opvangcentrum voor daklozen en verslaafden. Het onderzoek richt zich op het gebied Haven Centrum. De resultaten van het onderzoek worden tijdens een informatieavond in februari bekend gemaakt.

Het onderzoek vindt plaats op verzoek van de commissie Leefbaarheid. Tijdens de haar vergadering op 12 december 2001 over de locatiekeuze van het opvangcentrum heeft de commissie het college van burgemeester en wethouders verzocht een derde locatie te onderzoeken. Dit onderzoek bestaat uit twee delen; een veiligheidseffectenrapportage en een massastudie. Binnen de veiligheidseffectrapportage wordt er gekeken naar mate van overlast voor de buurt, onveiligheidsgevoelens, het gebruik van de locatie door de doelgroep en mogelijkheden om tot overleg en afspraken te komen met de buurt. De massastudie onderzoekt of het programma van eisen waar het gebouw aan moet voldoen binnen het gebied is in te passen.

Na afronding van deze studies maakt de gemeente tijdens een informatieavond de resultaten bekend. Betrokkenen ontvangen van de gemeente hierover bericht. Vervolgens legt de gemeente de resultaten van beide studies ter bespreking voor in de vergadering van de raadscommissie Leefbaarheid in februari 2002. Op basis van de uitkomsten van deze vergadering streeft het college ernaar om voor de raadsverkiezingen op 6 maart 2002 een besluit te nemen met betrekking tot de locatiekeuze.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer