Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Maastricht, 14 januari 2002

STADSREDACTIE DE LIMBURGER MAAKT DEELNAME GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN ONZEKER

Het bestuur van Stadspartij Leefbaar Mestreech beraadt zich over de deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart a.s. te Maastricht. In diverse publicaties van Dagblad De Limburger op maandag 7, woensdag 9, vrijdag 11 en maandag 14 januari 2002 worden wij bestempeld als een groepering met ultra-rechtse gedachten.

Eveneens hebben wij via een artikel van de stadsredactie van Dagblad De Limburger vernomen dat "geciteerde" uitspraken aanleizing zouden zijn geweest voor Groen Links om aangifte te doen bij het Anti Discriminatie Bureau met een verzoek tot mogelijke rechtsvervolging.

Als lokale neutrale partij hebben wij het verkiezingsprogramma gepresenteerd op 5 november 2001 dat afgestemd is op de lokale belangen van alle inwoners van de gemeente Maastricht. Dit verkiezingsprogramma is aan de stadsredactie van voornoemd dagblad beschikbaar gesteld. Desondanks worden wij voortdurend met insinuerende publicaties geconfronteerd met als gevolg dat dit de partij in het algemeen in een verkeerd daglicht plaatst en/of leden hiermee persoonlijk worden geschaad.
Met name ouderen binnen de partij (die persoonlijk of een van hun familieleden het slachtoffer zijn geweest van de Duitse bezetting) zijn hierdoor bijzonder gegriefd en wensen niet nog langer deze stigmatiserende stempel van de stadsredactie van Dagblad De Limburger te accepteren met als gevolg dat het aantal verklaringen van ondersteuning mogelijk niet wordt gehaald.

Als bestuur hebben wij begrip voor de mening van onze leden en respecteren het standpunt dat thans onder onze leden leeft. Wij zijn van mening dat ons als Stadspartij Leefbaar Mestreech onrecht wordt aangedaan door ons als lokale partij te associëren met bruin.

voetnoot:
voor nadere inlichtingen:
043-3474168 W. Maurer - voorzitter
043-3617496 J. Steijns campagneleider
secretariaat: Breulingenstraat 10 6211 SC Maastricht telefoon 043-3214938