Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 14-01-2002 2e Persbericht maandag 14 januari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Vrouw lastige gevallen
Op de Kruisstraat is zondagavond rond 22.00 uur een 22-jarige Eindhovense vrouw lastig gevallen door een onbekende jongen. De vrouw fietste door een fietsertunneltje vanuit het NS-station richting Kruisstraat. Plotseling kwam een onbekende jongen naast haar fietsen. Hij sprak de vrouw aan en betastte haar. Het gaat om een jongen met een donkere huids-kleur en een bol gezicht. Hij is ongeveer 17 18 jaar. Hij droeg een zwarte muts en een donkere jas.

Eindhoven: Verdachte nepfacturen aangehouden
Maandagmiddag rond 13.00 uur is in Eindhoven een 31-jarige inwoner van die stad aange-houden. De man wordt er van verdacht ongeveer 50.000 nepfacturen naar bedrijven in het hele land te hebben verstuurd. Onder de bedrijfsnaam Data Flexion Solutions, werd bedrij-ven een rekening gestuurd met de omschrijving : databeheer 2002 en conversie IV-02 incluis de verzendkosten en de BTW een bedrag van 219,46 euro. Op 7 januari kwamen de eerste klachten over de nepfactuur bij de politie in Eindhoven bin-nen. Al snel bleek dat bedrijven in het hele land een dergelijke factuur gekregen hadden. Een groot aantal bedrijven heeft inmiddels aangifte van oplichting dan wel poging tot oplichting gedaan. Tijdens het politieonderzoek bleek dat slechts twee bedrijven geld hadden overge-maakt naar de bewuste rekening. De rekening is inmiddels geblokkeerd. De man heeft inmiddels een gedeeltelijk bekentenis afgelegd. Hij is in verzekering gesteld.

Helmond: Verdachte winkeldiefstal aangehouden
Maandagmorgen rond 11.05 uur is op de Azalealaan een 37-jarige man uit Helmond aange-houden. Hij had daar uit een winkel pasta, ter waarde van 3.17 Euro weggenomen, zonder deze bij de kassa af te rekenen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Beek en Donk: Inbraak in een bedrijf
In een bedrijf aan de Beekerheide is tussen zaterdag 17.15 en maandagochtend 7.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit aan de voorkant van het pand te vernielen. Het is nog niet bekend wat precies werd weggenomen.

Reusel: Diefstal portemonnee
Zondagmorgen rond 2.00 uur is van een 19-jarige vrouw uit Bladel haar portemonnee gestolen. Zij had even daarvoor op de Kerkstraat gepoogd geld te pinnen. Toen dat niet lukte liep ze naar een café aan het Wilhelminaplein. Daar bemerkte ze dat de portemonnee uit haar bodywarmer verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes, persoons-bescheiden.

Best: Snelheidscontrole
Maandag tussen 11.00 en 14.00 uur is op de Eindhovenseweg Zuid een snelheidscontrole gehouden. 40 voertuigen zijn gecontroleerd. 4 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u.