Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Acadoo rondt financieringsronde af

OOM participeert met 4,5 miljoen Euro in Acadoo

Amstelveen, 14 januari 2002. Acadoo, de Learning Service Provider, heeft op de valreep van het oude jaar een financiering succesvol afgerond. De Overijsselse Ontwikkelings Maatschappij (OOM N.V.) participeert met 4,5 miljoen Euro in Acadoo. Het geld wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het leerportaal.

Acadoo is de uitwerking van het project 'ICT Netwerk Academie' een van de 10 projecten die werden gedefinieerd door de door de Ministeries van Economische Zaken en Onderwijs Cultuur en Wetenschappen ingestelde Taskforce 'Werken aan ICT' onder leiding van Ton Risseeuw. Uit de door het Ministerie van Economische Zaken voor de uitvoering van deze projecten toegekende gelden, werd door de minister in 2000 voor Acadoo een bedrag van 10 miljoen gulden toegekend. Dit bedrag is nu via OOM N.V. in Acadoo geïnvesteerd.

Het uitblijven van de financiering heeft de start van Acadoo echter niet tegengehouden aangezien Siennax, de moedermaatschappij van Acadoo, garant stond voor de ontwikkelingskosten. 'Siennax heeft ons de tijd gegeven om het business model op te zetten' aldus Marion van den Kroonenberg, CEO van Acadoo, 'en met de huidige klanten hebben we bewezen dat het werkt. Nu kunnen we het verder uitbouwen.'

'De Universiteit Twente is een van de initiatiefnemers en trekkers van de ontwikkeling van competentiegericht onderwijs. Als ontwikkelings- en investeringsmaatschappij voor onder meer de regio Twente zijn wij dan ook verheugd aan deze ontwikkeling te kunnen bijdragen', aldus ir. G. van Houweninge, directeur van OOM. N.V.

Acadoo is sinds juni 2001 live en heeft gezien het snel groeiende aantal klanten haar bestaansrecht inmiddels zeker bewezen. Inmiddels maken zo'n 5.000 gebruikers bij 5 klanten gebruik van Acadoo bij het zoeken naar en boeken van de juiste IT cursussen. Ook aan de aanbodkant gaat het goed. Inmiddels stellen zo'n 60 opleiders, onder andere NetG, IBM, HP, Courseware Company, Skillsoft en Global Knowledge, hun content beschikbaar via Acadoo en hun aantal groeit wekelijks.

Het door Acadoo ontwikkelde competentie framework is inmiddels overgenomen door EXIN. Zij zorgen voor niet alleen voor het onderhoud en de verdere ontwikkeling van, maar spelen ook een belangrijke rol om het competentie framework als industrie standaard te certificeren. De verwachting is dat er dan ook meer transparatie komt binnen de ICT-sector.

Acadoo
Acadoo, de eerste Nederlandse Learning Service Provider, biedt organisaties de mogelijkheid hun totale opleidingenpakket op ICT gebied te outsourcen. Enerzijds ondersteunt en adviseert Acadoo in opleidingstrajecten en motivatie in de keuze van bepaalde opleidingen. Anderzijds neemt Acadoo alle onderliggende processen rondom de afwikkeling, zoals autorisatie, vastlegging leerhistorie, inkoop van opleidingen en facturatie van afgenomen opleidingen uit handen.

Acadoo werkt middels een internetportaal, waar medewerkers zich op basis van competenties kunnen toetsen, een advies kunnen ontvangen, een opleidingspad kunnen opstellen en opleidingen bestellen. Managers krijgen inzicht in de individuele wensen van hun medewerker, krijgen grip op bestellingen en bovendien een volledig en diepgaand inzicht in de overall competenties van de organisatie. Met het portaal richt Acadoo zich zowel op managers als op ICT'ers binnen de sectoren financiële dienstverlening, ICT en Telecom.

Acadoo heeft een competentie framework ontwikkeld dat gebruikt wordt als benchmark. Het dient als objectieve maatstaf om na te gaan welke competenties een ICT-er moet trainen gezien de huidige rol en/of ambities. EXIN, het exameninstituut voor informatica, heeft het competentie framework in beheer genomen en zorgt samen met Acadoo voor de verdere ontwikkeling.

Het hoofdkantoor van Acadoo is gevestigd in Amstelveen. Acadoo is een vervolg op het deelproject ICT Netwerk Academie. Het is een van de tien deelprojecten van de Taskforce 'Werken aan ICT' onder leiding van de heer drs A.H.J. Risseeuw die in opdracht van het ministerie van Economische Zaken een plan ontwikkeld heeft om de tekorten in ICT competenties in Nederland te verkleinen. Acadoo is een 100% dochter van Siennax, de meest toonaangevende Application Service Provider (ASP) in Europa. Voor meer informatie over Acadoo kunt u terecht op www.acadoo.nl.