Ingezonden persbericht


Intermax ontwikkelt I-mode website voor RTV Rijnmond

Het Rotterdamse internet bedrijf Intermax zal de I-mode website voor Radio & TV Rijnmond gaan ontwikkelen. I-mode is de door NTT DoCoMo ontwikkelde succesformule voor web-gebaseerde mobiele datadiensten. Als eerste in Europa introduceert KPN Mobile i-mode in dit voorjaar. RTV Rijnmond is de eerste regionale omroep die meedoet met deze I-mode-proef.

Via de speciale website kunnen bezitters van een I-mode telefoon of I-mode device mobiel alle actuele regionale informatie aangeboden. Dit kunnen bijvoorbeeld de laatste sportuitslagen zijn, maar ook regionale rampeninformatie. Deze ontwikkeling betekent voor RTV Rijnmond een versterking van het zogenaamde 'derde medium'. Naast regionale radio en TV is het de uitdrukkelijke bedoeling om informatie via nieuwe media aan te bieden. Intermax ontwikkelde eerder de internetsite voor RTV Rijnmond en heeft in de afgelopen tijd kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van I-mode sites en hosting toepassingen.

De introductie van I-mode in Europa is het resultaat van de intensieve samenwerking tussen KPN Mobile, NTT DoCoMo, contentproviders (informatieleveranciers) en de leveranciers van mobiele toestellen. KPN Mobile is inmiddels verzekerd van een sterk contentaanbod. Met een groot aantal nationale en internationale contentproviders zijn afspraken gemaakt voor het leveren van mobiele diensten op het gebied van informatie, communicatie, entertainment en transacties.

Tot de contentproviders die mobiele datadiensten via I-mode gaan bieden behoren onder andere: Reuters, Radio 538, Albert Heijn, Eurosport, Endemol, Cybird, Hudson, Meteoconsult, Hallmark, Dinnersite.nl en SNS Bank.

Intermax is een van de partijen die in staat is om nu al I-mode toepassingen te ontwikkelen.

De marktintroductie van I-mode zal stapsgewijs plaatsvinden. Nu de eerste handsets, het netwerk en de diensten beschikbaar zijn, begint voor KPN Mobile de "friendly user period". Dit betekent dat I-mode door een beperkte groep gebruikers in de praktijk wordt getest. In de komende maanden wordt de volgende stap gezet door met enkele honderden klanten verdere ervaring op te doen. Nadat beide stappen succesvol zijn afgesloten zal KPN Mobile I-mode marktbreed gaan aanbieden.