Imtech

Imtech / Nieuws
Laatste Nieuws

14 januari 2002

Imtech ontvangt voor 34 miljoen euro aan opdrachten voor technische infrastructuur Internet en telefonie in Europa Bevestiging van sterke positie Imtech op Europese telecom- en telefoniemarkt

Imtech N.V. (voorheen Internatio-Müller N.V.) heeft onlangs voor 34 miljoen euro aan opdrachten ontvangen voor de realisatie van de technische infrastructuur (Teleswitch Houses, Telexchange Centers en Radio Base en Switch Stations) voor Internet en mobiele telefonie in Europa.

In opdracht van de Internetprovider Teleglobe ontving Imtech opdracht voor de uitbreiding (meerwerk) van de in uitvoering zijnde opdracht voor realisatie van diverse pan-Europese Teleswitch Houses in de Scandinavische en Duitse ring van het Internetnetwerk van Teleglobe. Voor Internetprovider Tycom realiseert Imtech in opdracht van de Amerikaanse contractor J.A. Jones Construction Company en engineer Tebodin een 15.000 vierkante meters groot Telexchange Center in Groningen. Eveneens wordt in opdracht van Tycom een vergelijkbaar Center in Hamburg gerealiseerd. Met deze Teleswitch Houses en Telexchange Centers zijn Teleglobe en Tycom in staat hun wereldwijde netwerk voor verzenden en ontvangen van data, spraak en beeld via Internet van extra capaciteit te voorzien.

In opdracht van telefonieprovider BEN realiseert Imtech de engineering en installatie van de Capacity Roll Out voor de verdichting van het bestaande GSM-netwerk van BEN in Nederland. Er worden in totaal circa 50 Radio Base en Switch Stations door Imtech gerealiseerd. Ook is Imtech verantwoordelijk voor de bouw van een groot Switch House bij Ypenburg in Den Haag. Eerder melde Imtech al dat BEN ook opdracht heeft gegeven voor het complete technische onderhoud en beheer aan haar mobiele netwerk.

Imtech is verantwoordelijk voor de complete technologie: alle elektrotechnische oplossingen, de complete energietechniek, stroomverdeling, werktuigbouw (lucht- en klimaattechnologie), beveiliging, brandblustechnologie, no-break systemen en alle relevante ICT-oplossingen.