Gemeente Leiden

Expositie De Noyense School in stadhuis van 15 januari tot 15 februari

De Noyense School is een collectief van 16 kunstschilders met een eigen atelier in Sassenheim en voortgekomen uit de voormalige leerlingengroep van de bekende Leidse schilderes Leny Noyen.

De meeste leden van de groep hebben lang tot zeer lang bij Leny op les gezeten. Zij is een zeer deskundig kunstenares, die door haar enthousiaste manier van lesgeven en haar persoonlijkheid veel leerlingen aan zich wist te binden.
Toen Leny aankondigde in april 1999 definitief te stoppen met lesgeven, besloot de dinsdagavondgroep-olieverf bij elkaar te blijven en in eigen regie verder te gaan.
Dankzij de Sassenheimse schilderes Bep Witte (eveneens ex-leerlinge van Leny Noyen) vond de groep een eigen atelierruimte en noemde zich
-met goedvinden van Leny- "De Noyense School" en kan dus gezien worden als een groep die schildert in de geest van Leny Noyen. In juni 1999 kon voor het eerst in het eigen atelier aan de Parklaan 130A te Sassenheim worden geschilderd en sindsdien wordt er enthousiast gewerkt en blijkt er langzaamaan ook ruimte voor eigen expressie en ontwikkeling.

Nadat op 30 en 31 oktober 2000 een succesvolle tentoonstelling in het eigen atelier werd georganiseerd, exposeerde De Noyense School in het jaar 2001 driemaal: in februari en maart in de Openbare Bibliotheek in de Merenwijk en in augustus en september in de Openbare Bibliotheek aan de Nieuwstraat. Van 6 november 2001 tot 10 januari 2002 exposeerde De Noyense School in het stadhuis van Voorhout. Na de tentoonstelling in het Leidse stadhuis lopen voor dit jaar nog afspraken met het stadhuis te Leiderdorp en het Ministerie van Financiën te Den Haag.