Politiebericht Den Bosch 15-01-2002
Politiebericht district Den Bosch

VROUW DOOR MISDRIJF OM HET LEVEN GEBRACHT, Heusden

Maandagmiddag is een 28-jarige vrouw dood in haar woning aangetroffen. Rond 13.50 uur kreeg de politie de melding dat in een woning aan de Hertogin Johanna van Brabantstraat in Heusden een vrouw was vermoord. Toen de politie bij de woning, waar de vrouw samen met haar 1 jarige kind woonde, kwam, werd het 28 jarige slachtoffer daar levenloos aangetroffen. Een eerste onderzoek heeft aangetoond dat de vrouw door misdrijf om het leven is gekomen. Het kind dat elders in de woning werd aangetroffen was ongedeerd. Het is bij familie onder-gebracht. De politie is op dit moment nog bezig met een technisch onderzoek en met een buurtonder-zoek. Een recherche bijstandsteam is met het onderzoek belast. Dit team bestaat uit 20 poli-tiemensen.

RIJBEWIJS KWIJT BIJ SNELHEIDSCONTROLE, Empel

Zondagmiddag is een 24-jarige man uit Oss bekeurd. De man reed met zijn motor over de Hustenweg in Empel, met een snelheid van 139 km/u. Op die weg is 80 km/u toegestaan. Omdat de man meer dan 50 kilometer te hard reed, is zijn rijbewijs ingevorderd.

MOTORRIJDER GEWOND BIJ ONGEVAL, `s-Hertogenbosch

Zondagmiddag is een 28-jarige motorrijder uit `s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een ongeval. De motorrijder was op de kruising Balkweg , Bruistensingel, de Harendonkweg in `s-Hertogenbosch in aanrijding gekomen met een auto bestuurd door een 35-jarige man uit `s-Hertogenbosch. De motorrijder is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in `s-Hertogenbosch. Naar de oorzaak van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED, `s-Hertogenbosch

Zondagavond is een 49-jarige vrouw uit `s-Hertogenbosch bekeurd. De vrouw reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Ze kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van 1 uur. De controle vond plaats op de Torenstraat in `s-Hertogenbosch.

AUTO GESTOLEN, `s-Hertogenbosch

Zondagavond is vanaf de Tesselschadestraat in `s-Hertogenbosch een witte Mitsubishi be-stelbus gestolen. Korte tijd later werd gemeld dat de bus op de Bossche Pad stond. De poli-tiemensen die ter plaatse kwamen zagen nog twee jongeren op een bromscooter bij de bus wegrijden. De twee jongeren wisten via de Lambooybrug te ontkomen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING, `s-Hertogenbosch

In de nacht van zondag op maandag is een 30-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. De man vernielde in een woning aan de Peter de Gorterstraat in `s-Hertogenbosch een ruit en wat meubilair. De man, die te veel gedronken had, is ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij maandag in de loop van de dag heengezonden.

BROMFIETSER TE VEEL GEDRONKEN, `s-Hertogenbosch

In de nacht van zondag op maandag werd gemeld dat een bromfietser op de Noorderplas in `s-Hertogenbosch ten val was gekomen. Ter plaatse bleek dat een 51-jarige man uit `s-Hertogenbosch op het fietspad met zijn bromfiets ten val was gekomen. Hij raakte hierbij licht gewond. Uit onderzoek bleek, dat de man te veel gedronken had om een bromfiets te mogen rijden. De man kreeg een rijverbod van 20 uur. Voor het rijden onder invloed is hij bekeurd.

MAN BEROOFD BIJ PINAUTOMAAT, `s-Hertogenbosch

In de nacht van zondag op maandag is een 28-jarige man uit Uden beroofd. De man was rond 1.25 uur geld aan het pinnen bij een automaat aan de Hooge Steenweg in `s-Hertogenbosch. Toen hij het gepinde geld wilde pakken, werd hij door een onbekende man vastgegrepen. Vervolgens ontstond een worsteling, waarbij het slachtoffer in het gezicht werd gestompt. Ook een 20-jarige man uit Klundert die bij de automaat stond werd door de berover in het gezicht geslagen. De berover wist samen met een andere man, die kennelijk op de uitkijk had gestaan, te ontkomen. De twee slachtoffers zijn nog achter het tweetal aange-gaan. In de Karrenstraat kreeg de man uit Uden nog enkele klappen van de mannen. De Udenaar raakte daarbij gewond aan zijn mond, enkele tanden door de lippen. De man uit Klundert liep een pijnlijke neus en wang op.

INBREKER OP HETERDAAD AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

In de nacht van zondag op maandag is een 32-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was in een winkel aan het Ka-pelaan Koopmansplein in `s-Hertogenbosch. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam liep de man net weg bij de toegangsdeur van de winkel. De koevoet waarmee hij de deur aan het openbreken was stak nog tussen de deur en de stijl. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

BIJ CONTROLE 52 BEKEURINGEN, `s-Hertogenbosch

Maandagmorgen zijn 52 bestuurders bekeurd bij een controle op het negeren ven de gesloten verklaring. De controle werd gehouden op de parallelweg van de Vlijmenseweg komende vanaf het Willem Alexander Ziekenhuis.

AANHOUDING VOOR VERNIELING EN MISHANDELING, `s-Hertogenbosch

Maandagmorgen is een 28-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. De man had bij de sociale dienst aan de Orthenseweg in `s-Hertogenbosch een ruit vernield. Verder had hij ook enkele medewerkers bedreigd. De man is voor verder onderzoek ingesloten.