Politiebericht Friesland: Friesland 15-01-2002
Politieberichten van 14/1 (13.00) t/m 15/1 (07.00)

Harlingen: inbraak school
Het afgelopen weekend werd ingebroken in een school van het Simon Vestdijk College aan de Johan van Oldenbarneveltstraat. Via verbreking van een ruit kwam men binnen. Uit de school werden een gereedschapskarretje met o.a twee flexen, een industriële föhn en diverse soorten gereedschap weggenomen. De schade bedraagt ongeveer 2850.- Door de conciërge, een 47-jarige inwoner van Harlingen, werd aangifte gedaan.

Leeuwarden: heler en steler aangehouden
Maandag omstreeks 20.00 uur zag de politie dat op de Voorstreek drie mannen stonden, waarvan een een fiets bij zich had. De fiets werd op straat verkocht voor een bedrag van 10 euro. Hierop zijn de koper, een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, en de heler, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, aangehouden. De fiets en het geld zijn in beslag genomen. De fiets bleek op 14 november 2001 te zijn gestolen op het Ruiterskwartier en is eigendom van een 48-jarige inwoonster van Leeuwarden. De vrouw was blij dat ze haar fiets weer terug kreeg.

Leeuwarden: diefstal uit woning
Zaterdagochtend is ingebroken in een woning aan de Poptasteeg. Waarschijnlijk is men binnengekomen door een raam te forceren. Ontvreemd werd een laptop. Aangifte is gedaan door een 32-jarige inwoner van Leeuwarden.

Drachten: auto in beslag genomen
Maandag omstreeks 17.45 uur zag de politie een 52-jarige automobilist uit Hemrik rijden op de Kolken. De bestuurder reed in een auto met een ongeldig verklaard rijbewijs. Tevens reed de bestuurder tijdens rijontzegging. Vanwege recidive werd de auto in beslag genomen. De auto is overgebracht naar het bureau.

Heerenveen: heler aangehouden
Maandag omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding dat een 17-jarige inwoner van Heerenveen iemand een autoradio had aangeboden op de Oude Koemarkt. Ter hoogte van de Statonstunnel is de man, die zich per fiets verplaatste, aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau.

Lemmer: inbraak vakantiewoning
Tussen 30 december 2001 en maandag 14 januari 2002 is inegrboken in een vakantiewoning aan de Brekkenweg. Men kwam binnen door een raam te forceren. Ontvreemd is geluidsapparatuur, een televisie en een telefoon. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Aangifte is gedaan door een 43-jarige inwoner van Dortmund.

Drachten: inbraak bedrijf
Maandagavond is inegrboken in een bedrijf aan de Amperelaan. Men kwam binnen door een deur te forceren. Waarschijnlijk zijn een paar dozen met shag gestolen. Aangifte wordt gedaan door een 51-jarige inwoner van Drachten.

Ureterp: aanrijding
Dinsdag omstreeks 00.25 uur reed een 21-jarige automobilist uit Groningen, in zijn bestelwagen, vanuit de richting Drachten over de rijbaan van de Weibuorren. En 19-jarige automobiliste uit Surhuisterveen kwam vanaf de Telle en was van plan linksaf te slaan richting Drachten. De vrouw zag wel een auto aankomen, doch deze was nog ver weg. Toen zij opreed zag zij echter dat de auto snel de kruising naderde en ze gaf extra gas om een aanrijding te voorkomen. De man botste echter met zijn auto met de linkervoorzijde tegen de linkerachterzijde van de auto van de vrouw. De vrouw is met hoofdpijnklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: inbraak auto
Dinsdagochtend is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Sierksmastraat. Het rechterachterraampje werd vernield. Ontvreemd, werden een radio-cdspeler, 25 cds, een carkit en een telefoon. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoner van Leeuwarden.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272