Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 15 januari 2002


OVERVAL SUPERMARKT IN OPSPORING VERZOCHT KATWIJK (D2)
Naar aanleiding van de overval op supermarkt 'Digros' aan de Visserijkade op dinsdag 23 oktober jl. zal de Politie Hollands Midden een getuigenoproep doen in het AVRO programma Opsproring Verzocht van maandag 21 januari. Op dinsdag 23 oktober rond 12.30 uur kwam een nog onbekende man de supermarkt binnen en eiste een geldbedrag. Hierbij dreigde hij met een vuurwapen. Een tweede man wachtte buiten de supermarkt op hem met een gereedstaande snorfiets/scooter. Bij de overval is niet geschoten. Ook zijn er geen gewonden gevallen. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.

Verdachte van inbraak in woning aangehouden Katwijk (D1)
De politie hield op maandag 14 januari rond 15.30 uur in Katwijk een 28-jarige Katwijker aan. De politie verdenkt hem op zondag 13 januari te hebben ingebroken in een woning aan de Romeinenstraat. Daarbij werd geld uit de woning gestolen. De politie kon de verdachte na een ingesteld onderzoek aanhouden. De man is ingesloten en wordt verhoord. De politie onderzoekt de betrokkenheid bij deze inbraak van een 26-jarige Katwijker. Hij is inmiddels door de politie gehoord. De politie zet het onderzoek voort.

Inbraak in woning Lisse (D1)
Op maandagavond 14 januari werd er ingebroken in een woning aan de Achterweg. Een raam werd opengebroken om binnen te komen. Uit de woning is geld gestolen.

Onder invloed Leiden (D4)
Niet vaak houdt de politie zo vroeg op de dag iemand aan voor het rijden onder invloed. Bij een controle op het dragen van de veiligheidsgordels op de Lammenschansweg op maandagochtend 14 januari, passeerde om 10 minuten over 10:00 uur een 64-jarige bestuurder uit Leiden die naar alcohol rook. Inderdaad bleek de man bij de blaastest 530 ug/l te halen, meer dan 1,00 promille! Zijn lichaam had de alcohol, die hij de vorige avond had genuttigd, nog niet afgebroken. De alcohol van één alcoholische consumptie wordt in ongeveer anderhalf uur door het lichaam afgebroken. Bij meer consumpties moet het aantal consumpties met anderhalf uur vermenigvuldigd worden om een schatting te kunnen maken van de tijd dat iemand onder invloed blijft. Frisse lucht of sterke koffie verminderen de effecten van alcohol niet.

Doorgereden Leiden (D4)
Een 50-jarige vrouw uit Leiden is maandagmiddag 14 januari aangereden. De vrouw reed met de fiets over het fietspad van de Trambaan. Ze viel toen ze de Einsteinweg overstak en geen voorrang van een auto van rechts. De vrouwelijke bestuurder van de auto is nog wel even uitgestapt maar vervolgde daarna haar weg zonder zich bekend te maken. De 50-jarige fietster raakte niet gewond, maar haar fiets was wel beschadigd. Getuigen hebben van de auto het kenteken opgeschreven. Daarmee zal de politie de bestuurder kunnen achterhalen.

Met de schrik vrij Voorschoten (D4)
Een 6-jarige jongetje uit Voorschoten kwam bij een aanrijding maandagmiddag met de schrik vrij. Het jongetje stak rond 15:45 uur plotseling van tussen de geparkeerde auto's de Rouboslaan over. Een 47-jarige vrouw uit Voorschoten die met de auto langsreed, kon niet meer op tijd remmen en reed de jongen aan. Direct werd een ambulance gewaarschuwd. Ambulancepersoneel onderzocht de jongen op de plaats van het ongeval, maar gelukkig bleek het mee te vallen. De jongen kwam met de schrik en wat blauwe plekken vrij.

Goed afgelopen Leiden (D4)
Maandagmiddag 14 januari is een aanrijding tussen een vrachtauto en twee fietsers goed afgelopen. Rond 17:00 uur kwam een 33-jarige moeder met haar 2-jarige dochtertje in het zitje en haar 6-jarig zoontje op een fietsje naast haar stil te staan voor het rode stoplicht bij de kruising van de Telderskade met de Churchilllaan. Voor hetzelfde stoplicht stond een truck zonder oplegger die bij groen licht rechtsaf de Churchilllaan op wilde rijden. De 41-jarige bestuurder uit Leiden zag de fietsers niet en reed ze aan. Zowel de moeder met het dochtertje als haar zoontje vielen, maar daar bleef het bij.

Onder invloed Leiden (D4)
Op de Nieuwe Beestenmarkt heeft de politie dinsdasg 15 januari om 01:30 uur een 37-jarige man uit Leiden aangehouden. De man wilde juist met de auto vertrekken toen een politie-auto langsreed. De agenten controleerde de man op het gebruik van alcohol en inderdaad. Bij de blaastest blies hij 490 ug/l. De man heeft een proces-verbaal gekregen en moet voorkomen.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn (D3)
Op maandag 14 januari overdag werd ingebroken in een woning aan de Canadalaan. Waarschijnlijk kwamen de daders binnen na het openflipperen van het voordeurslot. Uit de woning zijn snowboards, geluidsboxen, is geld, een dvd-speler en videorecorder en een canal+ kastje gestolen.

Onder invloed rijden Nieuwkoop (D3)
De politie hield op dinsdag 15 januri rond 01.30 uur op de Dorpsstraat een 48-jarige automobiliste uit Noorden aan. De vrouw werd er van verdacht haar auto te besturen terwijl zij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 245 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet.

Dader mishandeling meldt zich Boskoop (D2)
Een 24-jarige inwoner van Waddinxveen meldde zich op maandagmiddag 14 januari bij de politie. Hij deelde de agenten mede dat hij verantwoordelijk was voor de mishandeling op zondag 13 januari in een café aan de Bootstraat. Een 26-jarige Boskoper hield daaraan een hersenschudding, een kapotte lip en kneuzingen aan hals en heup over. Waarom de mishandeling werd gepleegd is nog niet geheel duidelijk. In ieder geval ging er trek en duwwerk bij de ingang van het café aan vooraf en was er bij partijen en speelde drank een belangrijke rol. De politie heeft de verklaring van de verdachte opgenomen.

Inbraak in woning Stolwijk (D2)
In de nacht van zondag 13 op maandag 14 januari werd er ingebroken in een woning aan de Torenstraat. Een deur werd opengebroken om binnen te komen. Uit de woning is geld gestolen.

Politie houdt elektriciteitsdief aan Schoonhoven (D2)
De politie heeft rond het middaguur van maandag 14 januari in een caravan aan de Langerakkerweg een 33-jarige man uit Schoonhoven aangehouden. De man wordt er van verdacht de afgelopen veertien dagen elektriciteit te hebben afgetapt vanuit een hobbyloods aan de Langerakkerweg. Hij gebruikte de stroom voor de verwarming van een oude caravan die achter de loods stond en waar hij in was getrokken. De diefstal werd ontdekt door de eigenaar van de loods. Deze belde de politie waarop de aanhouding volgde. In de caravan werden ook nog enkele gereedschappen aangetroffen die afkomstig waren uit de hobbyloods. De verdachte is ingesloten. Het onderzoek zet zich voort.

Jongeren belagen man Gouda (D2)
Een aantal nog onbekende jongeren belaagden op maandagavond 14 januari een 39-jarige inwoner uit Gameren. Dit gebeurde tijdens het uitladen van zijn auto bij de opslag van zijn winkel aan de Westhaven. De jongeren probeerden hem een bruine tas met laptop afhandig te maken. Door zijn verzet lukte het de belagers niet. In het gewoel kwam de arm van de man uit Gameren tussen een deur. Dit leverde hem een pijnlijke rechterarm op. De politie is op zoek naar de jeugdige belagers.

Brand in computer op tijd ontdekt Gouda (D2)
Een beginnende brand in een computer in een kantoor van de Goudse Scholengemeenschap aan de Calslaan is maandagavond 14 januari op tijd ontdekt. Zowel de voorzitter van een operette vereniging die in de school reperteerde als een passerende agent sloegen gelijktijdig alarm. De brandweer bluste het vuurtje. De kantoorruimte liep roet en brandschade op. Hoe de brand in de computer is kunnen ontstaan is nog onduidelijk. Dit wordt onderzocht.

Inbraak in woning Bergambacht (D2)
In de middag of avond van maandag 14 januari werd ingebroken in een woning aan de Molenlaan. Vermoedelijk klom men via een tuinbankje op het balkon en brak daar een raam open om binnen te komen. Op dit moment is nog niet bekend of en wat er uit de woning is gestolen.

Varkens komen om bij brand in veeschuur Nieuwerkerk aan den Ijssel (D2)
Bij een uitslaande brand in een veeschuur aan het Kortenoord die op maandagavond 14 januari rond 22.50 uur ontdekt werd zijn een groot aantal biggen en varkens omgekomen. Zij konden niet meer op tijd uit het vuur gered worden. In de schuur bevonden zich 600 biggen, meer dan 100 varkens en een onbekend aantal paarden. De paarden wist men op tijd buiten te krijgen evenals ongeveer 20 varkens. De brandweer bestreed het vuur. Uit metingen bleek dat er geen giftige stoffen bij de brand vrij kwamen. Doordat het golfplaten dak waarin asbestvezels verwerkt waren door de brandweer nat werd gehouden kon verspreiding van deze vezels beperkt worden tot bij de schuur. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is kunnen ontstaan. De politie zal een onderzoek instellen.