AutoRai

15-1-2002

Nieuwe Honda CR-V vanaf 28.585

Honda heeft de prijzen van de nieuwe CR-V 2.0i vastgesteld. De prijslijst begint bij 28.585,- voor de 2.0i S. Naar verwachting staat de nieuwe CR-V in LS en ES-uitvoering vanaf medio maart bij de Honda dealers, terwijl de S-versie wat later volgt.

De uitrusting van de 2.0i S is zo compleet dat de lijst bijna overeenkomt met die van de LS versie in 2001. Standaard zijn onder andere zaken als ABS en EBD, remassistentie, voor- en zij-airbags voor bestuurder en voorpassagier, centrale portiervergrendeling met afstandbediening, elektrisch bedienbare zijruiten en elektrisch te bedienen en verwarmbare buitenspiegels. De CR-V biedt standaard zeer veel comfort in het interieur met onder andere bijzonder goed zittende stoelen, twee armsteunen voor de voorpassagiers en een in twee delen (60/40) verschuifbare achterbank voor naar keuze òf meer beenruimte voor de individuele achterinzittenden òf meer bagageruimte. De achterbankleuning is in twee delen tot 45º verstelbaar voor extra zitcomfort van de achterpassagiers en is ook in twee delen geheel neerklapbaar voor het vervoer van grote stukken bagage.

De LS uitrusting biedt een aantal zaken extra, waaronder airconditioning. CD/radiospeler, in carrosseriekleur meegespoten voor- en achterbumper en een fraaie harde cover voor het reservewiel, eveneens in carrosseriekleur. De prijs van deze uitvoering is vastgesteld op 30.400,-.

De topversie, de 2.0i ES kost 32.670,- en hiervoor beschikt de koper over nog meer standaard uitrusting zoals een fraai automatisch klimaatbeheersingssysteem, lichtmetalen 16 velgen, mistlichten voor, afdekhoes om de inhoud van de bagageruimte aan het oog te onttrekken, lectuurtassen aan de achterzijde van bestuurder- en passagiersstoel, koplampsproeiers en zowel de deurgrepen, de flankbescherming als de buitenspiegels zijn in carrosseriekleur.

Een fraaie viertraps automatische transmissie met Grade Logic is leverbaar op alle drie de uitvoeringen tegen een meerprijs van
1.815,-.


De ES uitvoering is verder nog, af fabriek, uit te breiden met een aantal opties of combinaties hiervan:


2.0i ES 4WD inclusief:

* Lederen interieur: 35.005,-

* 'State of the Art DVD navigatiesysteem: 36.145,-
* Lederen interieur in combinatie met elektrisch bediend transparant schuif/kanteldak: 36.240,-

* Lederen interieur in combinatie met het navigatiesysteem: 38.480,-
* Lederen interieur in combinatie met zowel het navigatiesysteem als het elektrisch bediend schuifdak: 39.715,-

Alle bovenstaande uitvoeringen zijn ook leverbaar met de automatische transmissie als optie

De CR-V 2002 wordt leverbaar in een zes-tal kleuren en heeft een interieur in zwarttonen. De meerprijs voor de metallic/pearllak (niet van toepassing op de non-metallic rode kleur) bedraagt 505,-

De 150 pk (110 kW) sterke 2,0-liter DOHC i-VTEC-motor is lid van Hondas nieuwste i-Series motorenfamilie. Met de handgeschakelde 5-versnellingsbak accelereert de CR-V hiermee in minder dan 10 seconden van 0-100 km/u. Toch bedraagt het gemiddelde brandstofverbruik slechts 9,0 l/100 km (1:11). Een groot motorkoppel over een breed toerenbereik (max. koppel 192 Nm bij 4.000 tpm) maakt zowel een plezierige vermogensontwikkeling als een enorme souplesse mogelijk.

In combinatie met het hooggewaardeerde Real Time 4WD-systeem, dat de vierwielaandrijving alleen als het nodig is volautomatisch inschakelt, biedt de CR-V zowel on- als off-road uitstekende, veilige prestaties.