AutoRai

15-1-2002

Nieuw gezicht smart city-coupé

Tijdens het Salon van Brussel presenteert smart voor het eerst haar nieuwe modellenprogramma voor 2002. De meest opvallende veranderingen zijn de facelift van de city-coupé en de grotere benzinetank.

Verder is smart in twee nieuwe kleuren leverbaar; star blue metallic en scratch black. De nieuwe smart is medio maart 2002 leverbaar, uiteraard geldt ook voor deze modellen de milieusubsidie van maximaal
1.000.


Het gezicht van de nieuwe city-coupé wordt bepaald door de van de cabrio bekende koplampen in de vorm van een dubbele ellips. Ook de achterlichten zijn vernieuwd. Bovendien is zowel bij de cabrio als de city-coupé het hitteschild aan de achterzijde nieuw ontworpen. Alle smarts met benzinemotor zijn voorzien van een benzinetank van 33 liter, een toename met 11 liter ten opzichte van zijn voorganger.

Eveneens nieuw is het tegen meerprijs leverbare elektrisch bedienbare, glazen schuifdak dat een open oppervlak van maximaal 700 x 420 millimeter biedt. Cabriorijders krijgen voortaan standaard een afstandsbediening voor het openen van de cabriokap geleverd. Met uitzondering van de smart & pure is nu op alle modellen een stuurschakeling leverbaar.