Provincie Noord-Holland

Persbericht, 15 januari 2002

Benoeming Waarnemend burgemeester van Stede Broec

De heer J.W. Haanstra is op verzoek van de gemeenteraad door de Commissaris van de Koningin, prof. dr. J.A. van Kemenade, benoemd tot waarnemend burgemeester van Stede Broec.
De heer Haanstra is vanaf 1 mei 1985 burgemeester van Stede Broec, maar moet wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd per
1 maart 2002 zijn functie neerleggen.


De gemeenten in West-Friesland bevinden zich in een vrijwillig proces van gemeentelijke herindeling waarbij het samengaan van de gemeente Stede Broec met andere gemeenten in de lijn der verwachting ligt. In verband hiermee heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten de vacature vooralsnog niet open te stellen. Pas als het resultaat van dit proces duidelijk is, zal er een definitieve beslissing worden genomen over het openstellen van de vacature.
Het niet invullen van het burgemeesterschap gedurende een lange periode, mede gelet op de komende gemeenteraadsverkiezingen is niet in het belang van de gemeente en daarom heeft de Commissaris van de Koningin de heer J.W. Haanstra benoemd tot waarnemend burgemeester. De waarneming gaat in per 1 maart 2002 tot het moment dat in de burgemeestersvacature zal worden voorzien.