Nieuwe uitbreidingen voor Microsoft Office XP brengen XML Web Services binnen het bereik van kenniswerkers

Nieuwe .NET-mogelijkheden voor de desktop dankzij integratie met XML Web Services

Schiphol-Rijk, 15 januari 2002 - Met de introductie van de "Office XP Web Services Toolkit" en de "Smart Tag Enterprise Resource Toolkit" geeft Microsoft kenniswerkers vanuit de bekende Office XP-omgeving rechtstreeks toegang tot XML Web Services. Ontwikkelaars kunnen deze twee uitbreidingen van Office XP gebruiken om data rechtstreeks in deze suite van kantoorapplicaties aan te bieden. Gebruikers krijgen zo gemakkelijk toegang tot belangrijke informatie, binnen de toepassingen die zij dagelijks gebruiken. Deze ontwikkelingen vormen een verdere invulling van Microsofts streven om van Office XP een oplossing te maken die organisaties duidelijke zakelijke voordelen biedt en nieuwe kansen creëert voor ontwikkelaars.

Office XP en XML Web Services: belangrijke stappen in de realisatie van Microsofts .NET-visie De aangekondigde uitbreidingen voor Office XP zijn belangrijke stappen in de realisatie van Microsofts .NET visie, aangezien ontwikkelaars hiermee de mogelijkheden van XML Web Services kunnen combineren met de uitgebreide faciliteiten van Office XP.

"XML Web Services zijn waardevol voor alle soorten gebruikers en zullen uiteindelijk een belangrijke rol gaan spelen in zowel het zakelijk als het thuisgebruik van de computer. Cruciaal in dit proces is het tot stand brengen van een verbinding tussen XML Web Services en Office XP," zegt Steven Sinofsky, senior vice president of Office bij Microsoft. "De nieuwe Office XP Tools illustreren de wijze waarop Microsoft softwareontwikkelaars helpt bij het creëren van nieuwe kansen op basis van geavanceerde technologie."

Snel en gemakkelijk ontwikkelen
Met de Office XP Web Services Toolkit kunnen ontwikkelaars direct vanuit de editor van Visual Basic for Applications XML Web Services op het web ontdekken en integreren met Office XP-oplossingen. Deze toolkit kan kosteloos opgehaald worden van de MSDN-website van Microsoft: http://msdn.microsoft.com/office/. Ontwikkelaars kunnen met deze toolkit onder andere het volgende doen:


* Snel XML Web Services ontdekken via de standaard UDDI (Universal Description, Discovery and Integration) service;
* Met één klik deze XML Web Services integreren in Office XP-oplossingen.
De Smart Tag Enterprise Resource Toolkit vormt een complete gids voor het optimaal plannen, ontwerpen, implementeren en uitrollen van krachtige en schaalbare InfoLabels. Ook deze toolkit is kosteloos te downloaden van http://msdn.microsoft.com/office. De toolkit bevat onder andere:


* Uitgebreide voorbeelden, compleet met broncode, die laten zien op welke wijze XML Web Services inzetbaar zijn bij het structureren en ontwikkelen van zakelijke InfoLabel-oplossingen;
* Een verzameling whitepapers over het plannen, implementeren en uitrollen van zakelijke InfoLabels, samen met een reeks gereedschappen waarmee ontwikkelaars sneller InfoLabel-oplossingen kunnen bouwen.
In verband met de introductie van de nieuwe Office XP Tools zullen de '.NET Best Awards', die in oktober vorig jaar tijdens de Professional Developers Conference zijn aangekondigd, worden uitgebreid met prijzen voor de beste oplossingen voor de integratie van XML Web Services met Office XP. Meer informatie hierover is te vinden op www.gotdotnet.com.

Over Office XP
Office XP biedt gebruikers, teams en organisaties een intelligentere manier van werken. Met Office XP kunnen gebruikers hun productiviteit verhogen, doordat zij optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die het hen biedt en doordat het voorziet in tools waar ze op kunnen vertrouwen. Office XP maakt het gemakkelijker om samen te werken met anderen, onder andere via SharePoint Team Services voor het beheren van projecten en activiteiten via het web. Office XP biedt tevens een flexibele oplossing voor zakelijke behoeften, via uitgebreide zakelijke functionaliteit, verbeterde beveiliging en de tools die organisaties nodig hebben voor het uitrollen en beheren van Office.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.