Nieuwe financieringsronde voor UMX Technologies

Bedrijf klaar voor volgende fase, nieuwe productrelease later deze maand

Amsterdam, 15 januari 2002 â¤" Investeringsmaatschappij wellington partners in München en de Nederlandse investeerder Kerswerf Investments hebben hun investeringen in UMX Technologies aanzienlijk verhoogd. In deze investeringsronde, voor een totaalbedrag van 1,5 miljoen Euro, nemen ook het Franse iVOne en het Nederlandse Twinning deel. Deze investering bevestigt het vertrouwen van investeerders in het potentieel van UMX en in de kracht van haar Virtual Mainframe-technologie.

UMX Technologies, afgelopen jaar winnaar van Deloitte & Touche⤮s prestigieuze Rising Star Award, heeft een Virtual Mainframe (VMF) ontwikkeld, een complete software-oplossing voor IBM S/390 hardware emulatie op Intel-gebaseerde Windows NT servers. Hiermee kunnen organisaties hun kosten sterk verlagen terwijl hun flexibiliteit juist toeneemt. Nog deze maand zal UMX uitkomen met een geheel nieuwe versie van haar product.

â¤oeDeze nieuwe investeringsronde komt op een moment dat het uiterst moeilijk is voor technologiebedrijven om aanvullende financiering te krijgen. Het is daarmee een duidelijke bevestiging dat wij op de goede weg zijn. Ons nieuwe product is belangrijk verbeterd om aan de meest actuele standaarden te voldoen en zal later deze maand worden geïntroduceerd⤝, Aldus Lars Parelius, oprichter en VP Business Development van UMX. â¤oeHet product is al erg succesvol in Duitsland en de Benelux en aangezien de vraag naar kostenverlagende oplossingen alleen maar blijft toenemen, verwachten we ook in andere markten een belangrijke rol te kunnen gaan spelen.”

â¤oeWij blijven doorgaan met het investeren in jonge technologiebedrijven met een duidelijke focus en internationale mogelijkheden⤝, zegt Bart Markus, partner van wellington. â¤oeHet UMX-product is niets minder dan een technologische doorbraak en het bedrijf heeft haar voorsprong op dit gebied weten vast te houden.”

Albert Bokma, Chief Executive en oprichter van Kerswerf Investments BV: â¤oeWe zijn trots op alles wat UMX in zo⤮n korte tijd heeft weten te bereiken. Wij hebben altijd geloofd in het UMX-product en verwachten dat met de nieuwe versie van het product een nog grotere groep bedrijven bereikt kan worden die op zoek zijn naar een hoger rendement op hun IT-investeringen.⤝

â¤oeWij zijn heel enthousiast over de UMX-technologie en de diverse mogelijkheden hiervan voor de mainframe markt. Wij zetten graag onze ervaring en inzicht in om een strategisch gezond groeipad voor UMX uit te zetten⤝, aldus Will Wallis van iVOne.

wellington partners
wellington partners investeert venture capital in jonge, creatieve ondernemingen die actief zijn op het gebied van ICT. wellington investeert hoofdzakelijk in Europese bedrijven. De laatste jaren heeft wellington partners met succes een tiental ondernemingen op weg geholpen. Meer informatie: www.wellington.de

Kerswerf Investments
Kerswerf Investments BV (Venture Capital), is een Nederlandse investeerder met een internationale reputatie in het laten renderen van ICT-investeringen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verschillende aspecten van investeren, ICT-consultancy, strategie en planning.

iVOne
iVOne is een pro-actieve investeerder op het gebied van startkapitaal voor bedrijven met zakelijke oplossingen. Gevestigd in Engeland, Frankrijk en de Benelux, voorziet iVOne in initiële investeringen van maximaal 1 miljoen â'¬, gericht op bijzondere enterprise-oplossingen waarvoor aantoonbaar internationale interesse bestaat. Meer informatie: www.iv-one.com

Twinning
Twinning investeert in innovatieve ICT start-ups en versnelt de groei van deze bedrijven door het verschaffen van start- en groeikapitaal, professionele consultants, faciliteiten en optimale ondersteuning door internationale Business Partners. Meer informatie: www.twinning.nl

UMX Technologies BV
UMX Technologies is een snelgroeiende, innovatieve en internationale onderneming, gericht op het optimaliseren van de mainframe-omgevingen van haar klanten. Daartoe heeft UMX Technologies een complete software-oplossing ontwikkeld, Virtual Mainframe, die zich richt op de duplicatie van IBM S/390 hardware en die draait op Intel servers met Windows NT. Momenteel concentreert UMX zich op de ontwikkeling, de educatieve en de low-capacity productie omgevingen, waarbij de IBM S/390 mainframe hardware wordt gedupliceerd op een PC. UMX Technologies richt zich op de low-end mainframe markt (tot 60 MIPS). De mainframe markt beslaat ongeveer 35-40.000 sites wereldwijd, velen van deze met meerdere mainframe machines. Voorts richt UMX Technologies zich naast de meer traditionele markt ook op de E-commerce infrastructuren.