Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-01-2002
Politiebericht Groningen
Dinsdag 15 januari 2002

Dagelijkse berichten

Ten Boer: vechtpartij
Maandagnacht heeft de politie in de Nijverheidsweg in Ten Boer twee 16-jarige mannen uit Angola aangehouden. Beiden waren betrokken bij een vechtpartij die ontstond na een woordenwisseling tussen meerdere bewoners van het asielzoekerscentrum aan de Nijverheidsweg. Bij de komst van de gewaarschuwde politie vlogen beide verdachten elkaar opnieuw in de haren. Beide mannen zijn naar het politiebureau gebracht. In verband met overmatig drankgebruik is één van de verdachten ingesloten. De tweede man is na verhoor heengezonden. Een tweede vechtpartij op het azc-terrein kon door bewakingspersoneel in de kiem worden gesmoord.

Westerwijtwerd: met drank op in sloot
De politie heeft maandagavond in de Klaproosstraat in Middelstum een 19-jarige man uit Middelstum aangehouden. Enkele ogenblikken voor de aanhouding belandde de man als bestuurder van de auto van zijn 20-jarige vriend in de sloot langs de Tolweg in Westerwijtwerd. De bestuurder en de eigenaar van de auto, die bij hem in zat verlieten de auto, en de plek van het ongeval, nadat de 19-jarige Middelstummer in een bocht de macht over het stuur was verloren en in de sloot was belandde. Op de Klaproosstraat werden ze lopende door de politie aangetroffen. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. Hij werd meegenomen naar het bureau waar 0.67 promille alcohol werd vastgesteld. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is na verhoor met een dagvaarding en een boete voor rijden zonder rijbewijs heengezonden. Hij kreeg tevens een rijverbod van twee uur opgelegd.

Ten Post: gewonden bij ongeval
Twee automobilisten zijn maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale weg N360 bij Ten Post. Een 44-jarige man uit Stedum reed met zijn auto vanaf de Eestumerweg in Ten Post de Provinciale weg op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een uit de richting Appingedam komende andere auto, bestuurd door een 43-jarige man uit Groningen. Er volgde een botsing waarbij beide bestuurders letsel opliepen. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. Beide autos raakten totaal vernield en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Delfzijl: bejaarde vrouw valt
Een 71-jarige vrouw uit Delfzijl liep maandagmiddag beenletsel op nadat ze aan de Wagenmakerij met haar fiets was komen te vallen. De vrouw reed tegen de stoeprand aan en verloor haar evenwicht. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Ter Apel: drie gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Hoofdkade in Ter Apel zijn maandagavond drie mensen gewond geraakt. Een 34-jarige automobilist uit Ter Apel verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto en botste tegen een boom. De man liep hoofdletsel op en is samen met een passagier, een 23-jarige man ook uit Ter Apel, naar een ziekenhuis gebracht. Ook de passagier liep hoofdletsel op. Een derde inzittende, een 46-jarige man uit Emmen, liep rugletsel op. Hij weigerde echter medisch onderzoek. De 34-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Van hem is een bloedproef genomen. De man bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf weggebracht.

Veendam: inbraak
In een woning aan de Dr. Bosstraat in Veendam is maandagavond ingebroken. De inbrekers kwamen de portiekwoning binnen door een deur open te breken. Uit de woning werden naast contant geld een tv-toestel, videoapparatuur en een aantal Cds gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Waterhuizen: bromfietser gewond
Bij een verkeersongeval op de Provinciale weg N960 bij Waterhuizen is maandagavond een 37-jarige bromfietser uit Kolham gewond geraakt. De man reed over het fietspad in de richting van Hoogezand. Ter hoogte van de Woortmansdijk werd hij aangereden door een uit tegenovergestelde richting komende automobilist, een 27-jarige man uit Onnen, die rechtsaf sloeg, de Woortmansijk op. De bromfietser kwam te vallen. Hij liep nekletsel op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Zijn brommer is door de politie naar zijn huisadres gebracht.

Kornhorn/Marum: snelheidscontroles
De politie heeft maandag snelheidscontroles gehouden op de Provinciale weg N980 in Kornhorn en op de Noorderringweg in Marum. In Kornhorn kregen 33 van de 346 gecontroleerde bestuurders een bekeuring omdat ze harder reden dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur. Van de 170 aan de Noorderringweg in Marum gecontroleerde voertuigen reden er 32 hard dan 50 km per uur. De snelste reed 72. In Kornhorn werd 70 als hoogste snelheid gemeten.

Musselkanaal/Stadskanaal: gordelcontrole
Aan de Willem Diemerstraat in Musselkanaal en aan de Amerikalaan in Stadskanaal heeft de politie maandag controles gehouden op het dragen van autogordels. In Musselkanaal droegen alle gecontroleerde automobilisten de gordel. In Stadskanaal kregen 12 personen een bekeuring van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Stad volgt

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 884 ( 0.13 euro p/m ).