Politiebericht Flevoland: district Noord 15-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanvulling ontruiming hennepkwekerijen
LELYSTAD Gisteren hield de politie een ontmantelingsactie van hennepkwekerijen. Deze actie was vooral gericht op het verminderen van overlast in de woonwijken. In totaal zijn 4 verdachten aangehouden. Het gaat om 55-jarige man, een 26-jarige vrouw, een 32-jarige man en een 36-jarige man, allen uit Lelystad. Deze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt tegen deze verdachten opgemaakt. (Zie verder het persbericht van 14 januari)

Te snel en alcohol
LELYSTAD De politie hield maandagavond een 55-jarige automobilist uit Lelystad aan voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het te snel rijden. De verdachte viel surveillerende agenten op toen zij hem hard over de Dronterweg zagen rijden (115 km/u terwijl 80 km/u maximaal toegestaan is). Ze hielden hem op de Swifterringweg staande en omdat zij vermoedden dat de man gedronken had, hielden de agenten hem aan. Op het politeibureau blies hij 525 ug/l (1,19 promille). Omdat het zijn eerste overtreding voor het rijden onder invloed was, werd hij met een bekeuring (ook een voor te hard rijden) heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

Aanrijding zonder letsel
MARKNESSE Een 87-jarige automobilist kwam maandagmiddag met zijn auto in de sloot van de Boslaan terecht. Hij was vanaf de Westerkimme linksaf de Boslaan ingereden en raakte van de weg af, vermoedelijk door een technische storing. Een oplettende medewerker van de gemeente hielp de bestuurder uit zijn auto. De man is naar een dokter gebracht. GGD-personeel controleerde de 87-jarige nog, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf weggebracht.

Zware mishandeling
LELYSTAD De politie kreeg maandagnacht een melding van mishandeling in een woning op de Malzwin. Ter plaatse troffen de agenten twee zwaar mishandelde mannen (34-jarige en 17-jarige Lelystedeling) aan. Met onder andere gezichtletsel zijn beiden per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De reden van de mishandeling is nog onduidelijk. De politie onderzoekt deze zaak verder.