Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-01-2002
Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Gewapende overval

UTRECHT Een 34-jarige man uit Utrecht werd maandagavond om 22.40 uur slachtoffer van een gewapende man. Op het moment dat de man op het Willem van Noortplein geld uit de pinautomaat wilde halen werd hij van achteren vastgegrepen. De overvaller duwde een vuurwapen tegen het hoofd van de man. Omdat het slachtoffer vermoedde dat het om een nepwapen ging ontstond een worsteling waarbij het wapen op de grond viel. Op dat moment kon het slachtoffer wegrennen. De dader was gekleed in een blauw jack. Een zoekactie in de omgeving leverde niets op. De dader maakte geen geld buit.

Op heterdaad betrapt

UTRECHT Dinsdagochtend om 02.20 uur werd in een winkel aan de Balijelaan een 36-jarige Utrechtse inbreker aangehouden. Bewoners boven de winkel hoorden gestommel waarna de politie werd gealarmeerd. Agenten zagen dat de ruit van de voordeur van de winkel was geforceerd. In de winkel werd achter een toonbank de inbreker aangehouden.

Doorgereden na aanrijding

UTRECHT Op de Wittevrouwensingel werd maandagochtend om 11.50 uur een 35-jarige man uit De Bilt aangehouden. Op de Poortstraat moest de man uitwijken voor een stadsbus waardoor hij tegen een paar geparkeerde autos aanreed. Op het moment dat de buschauffeur hier iets van zei, werd hij door de man bedreigd. Na de aanrijding reed de man weg maar kon korte tijd later op de Wittevrouwensingel worden aangehouden.

Vernieling

UTRECHT Surveillerende agenten zagen op het Herderplein een man de ruiten inslaan van een woning van een flat aan het Herderplein. De verwarde man daagde de politie uit. Daarna verdween de man in zijn woning en reageerde niet op het verzoek van de politie om naar buiten te komen. Op het moment dat meer agenten ter plaatse waren gekomen om de man aan te houden kwam hij zijn woning uit en kon hij worden aangehouden. Op het Herderplein zijn meerdere ruiten vernield. Uitgezocht wordt wie hiervoor verantwoordelijk is.