Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-01-2002
Politieberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Mishandeling opgelost

LEUSDEN- Op donderdag 27 december 2001 werd een 33-jarige inwoner afkomstig uit Leusden uit zijn rolstoel geslagen door twee Leusdenaren. De politie kon op woensdag 9 januari 2002 de twee Leusdenaren aangehouden voor deze mishandeling.

De 33-jarige man reed rond 20.30 uur over de Middenweg in zijn rolstoel. Op een gegeven moment fietsten de twee Leusdenaren, in de leeftijd van 16 en 19 jaar langs de 33-jarige man. De man en de jongen maakten vervolgens een opmerking naar de 33-jarige en hij maakte een opmerking terug. Er ontstond vervolgens een ruzie tussen hen, welke uit de hand liep. De man werd vervolgens geslagen door de jongen en de man en hierdoor viel de 33-jarige uit zijn rolstoel. Het duo reed vervolgens hard weg.

Na getuigenonderzoek kon de politie op 9 januari de Leusdenaren aanhouden en insluiten voor verhoor. Na verhoor kon de 16-jarige jongen het bureau weer verlaten. De 19-jarige man zit nog vast. Door de vechtpartij liep de 33-jarige Leusdenaar letsel op aan o.a zijn armen en benen.

Dievenduo aangehouden

LEUSDEN- Op maandagavond werden twee jongens uit Leusden aangehouden nadat ze goederen hadden weggenomen uit een kleedkamer.

Het duo, van 12 en 16 jaar, waren omstreeks 21.00 uur een kleedkamer van een sportcomplex aan de Bavoortseweg ingeslopen en doorzochten vervolgens de kleding die hier hing. Op dat moment kwam er een 17-jarige sporter uit Leusden de kleedkamer binnen en zag het jeugdige duo vervolgens hard wegrennen. Desondanks konden ze na een korte achtervolging worden aangehouden en aan de gewaarschuwde politie worden overgedragen.

In de kleding van de jongens werd een walkman en een klein geldbedrag aangetroffen welke vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De jongens werden ingesloten voor nader verhoor.

Aanrijding met ernstig letsel

AMERSFOORT- Op maandagavond ontstond een aanrijding waarbij een 60-jarige vrouw uit Amersfoort ernstig gewond raakte.

De vrouw reed met haar bromfiets over de Puntenburgerlaan, thv van de Noordewierweg, en voor haar keerde plotseling een auto. Een aanrijding volgde en de 60-jarige vrouw kwam ten val. De onbekend gebleven automobilist stapte uit en zag de vrouw op de grond liggen. Zonder hulp te verlenen liep hij vervolgens naar zijn auto en reed hard weg. De vrouw liep door de aanrijding o.a een forse hoofdwond op en werd vervoerd naar het UMC waar ze werd opgenomen.

De politie doet onderzoek naar de bestuurder van de weggereden auto en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van Eemland zuid, 0900-8844.