Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-01-2002
Politieberichten district Rijn & Venen, 09.45 uur

Verkeerd mest uitrijden

VINKEVEEN / KOCKENGEN Op maandag 14 januari zijn twee boeren voor het niet op de juiste manier uitrijden van mest bekeurd.

Rond 11.30 uur constateerden politiemensen dat een weiland aan de Demeriksekade in Vinkeveen op de ouderwetse breedwerpige manier onder de mest was gereden. Tegen de 34-jarige boer uit Vinkeveen is proces-verbaal opgemaakt. Hij bekende wegens overvolle putten alvast mest over de bevroren weilanden te hebben uitgereden.

Dezelfde overtreding werd rond 13.00 uur op de Spengen in Kockengen geconstateerd. Ook deze boer had de vorst ten baat genomen om het land onder de mest te rijden. Tegen de 55-jarige boer uit Kockengen is proces-verbaal opgemaakt. De boer had dezelfde reden als zijn collega uit Vinkeveen: overvolle mestputten.

Niets erin ...

WOERDEN In het kader van de preventiecampagne `Niets erin, niets eruit` heeft de politie op maandagochtend 14 januari op diverse plaatsen gecontroleerd.

De controles vonden plaats op de Vossenschanslaan, Frederik Hendriklaan en omliggende straten. Van de dertig bekeken voertuigen lag in maar liefst vierentwintig duidelijk zichtbare buit zoals radio`s, mobiele telefoons, jassen en dergelijke.

De politie adviseert een ieder om de kans op een inbraak in de auto zo klein mogelijk te maken geen voor autokrakers interessante goederen in de auto achter te laten.

Aanrijding tussen bestelbus en auto

WILNIS Op maandag 14 januari vond een aanrijding tussen bestelbus en auto plaats. De inzittende van de auto raakte gewond.

Rond 15.15 uur reed een 21-jarige man uit Uithoorn als bestuurder van een bestelbus over de Mijdrechtse Dwarsweg, komende uit de richting van de Provincialeweg N212 en gaande in de richting van Mijdrecht. Voor hem in dezelfde richting reed een 50-jarige automobiliste uit Lelystad. Ter hoogte van het benzinestation stopte de automobiliste teneinde linksaf het terrein van het benzinestation op te rijden. De bestuurder van de bestelbus zag te laat dat de auto voor hem stopte en hij botste met de voorzijde van zijn bestelbus tegen de achterzijde van de auto.

De automobiliste klaagde over pijn in haar nek en rug, maar zat niet beklemd. Personeel van de ambulance verzocht de assistentie van de brandweer. Die kwam met twee voertuigen ter plaatse. Gezien het letsel van het slachtoffer werd besloten het dak van de auto te knippen, waarna zij per ambulance naar het AMC in Amsterdam werd vervoerd en daar werd opgenomen. De auto moest worden weggesleept. De bestelbus kon op eigen kracht zijn weg vervolgen.

Verkeerscontroles

MAARSSEN Op maandag 14 januari heeft de politie op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Tussen 07.30 uur en 08.15 uur werd een fietsverlichtingscontrole op het Bisonspoor gehouden. Twaalf fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was. De bekeuring voor het op een fiets niet werken van een voor- of achterlicht bedraagt 14,-. Indien beiden lichten niet werken, bedraagt de bekeuring 23,-.

Op de Dr. Plesmanlaan werd van 10.45 uur tot 11.30 uur een controle uitgevoerd. Vijfentwintig bestuurders droegen geen autogordel en kregen een bekeuring van 40,-.

Van 15.00 tot 15.30 uur werd op de Maarssenbroekse Slag gecontroleerd. Tien bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen daarvoor een bekeuring.