ADECCO

Mark De Smedt wordt nieuwe Algemeen Directeur Adecco Benelux

Utrecht, 15 januari 2002

Mark De Smedt is sinds 2 januari 2002 de nieuwe Algemeen Directeur van Adecco Benelux. Hij volgt hiermee Erik van Assche op die onlangs een nieuwe functie binnen Adecco Worldwide kreeg. Mark De Smedt heeft als doelstelling de sterke positie die Adecco de laatste jaren op de Belgische/Luxemburgse markt veroverde verder uit te bouwen en ook in Nederland sneller te groeien dan de markt.

Na het behalen van zijn diploma van handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel, begon Mark De Smedt (geb. 1 juli 1961, gehuwd en vader van 4 kinderen) zijn loopbaan als Marketing Programs Coördinator bij Wang Computers. Daarna heeft hij verschillende marketing en directie functies vervuld bij Apple Computer in België en in Spanje. Bij zijn terugkeer in België werd hij general manager van SunParks Resorts en nadien National Salesmanager van de Citibank. In januari 1998 stelde Scoot Europe Mark De Smedt aan als Chief Operating Officer. In deze hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor Scoot in België, Nederland en Frankrijk alsook voor de verkoop van Scoot aan Vivendi Universal in augustus 2001.

Adecco Nederland ondergaat sedert de laatste 1,5 jaar een sterke groei. Dit ging gepaard met een sterke groei van het netwerk van 207 naar 271 vestigingen. Ter ondersteuning van de naambekendheid werd een spraakmakende doch succesvolle marketing- en reclamecampagne ingezet evenals een sterke profilering op het gebied van sportsponsoring. Zo is Adecco o.a. sponsor van de KNVB. De campagnes zorgden niet alleen voor een duidelijkere profilering als professioneel werkgever en partner in business, maar ook voor een aanzienlijke verhoging van de naambekendheid zowel richting bedrijfsleven als flexkrachten.

Adecco is wereldwijd de grootste personele dienstverlener op het gebeid van HRM gerichte vraagstukken en beschikt over een netwerk van ruim 5.800 kantoren in 59 landen, verdeeld over de 5 continenten. Jaarlijks worden door deze onderneming meer dan 3 miljoen mensen als flexkracht zowel tijdelijk als vast tewerkgesteld.