Politiebericht Eindhoven e.o. 15-01-2002

1e persbericht 15 januari 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na telefonische bedreigingen Op het politiebureau aan de Europalaan is maandag een 42-jarige Amsterdammer aangehouden. De man heeft een relatie gehad met een 33-jarige Eindhovense vrouw. Na beëindiging van de relatie heeft hij haar telefonisch lastig gevallen en bedreigd. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Fietsendief
Op de Kerkstraat is maandag om 18.05 uur een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij werd betrapt toen hij bezig was een fietsslot open te breken.

Eindhoven: Onder invloed


- Op de Orpheuslaan is dinsdag om 0.50 uur een 50-jarige Eindhovense vrouw betrapt op het rijden onder invloed in een personenauto. Het promillage was ruim 1,9. Haar rijbewijs is ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.


- Ook tegen een 59-jarige automobilist uit Valkenswaard wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij reed over de A2 en werd daar dinsdag om
1.35 uur aangehouden. Hij blies ruim 1,25 promille.


- Op de Astronautenlaan in Helmond werd dinsdag om 3.10 uur een 58-jarige Helmonder aangehouden. De man was in de parkeergarage van de Heuvel Galerie in Eindhoven tegen een pilaar en een hekje gereden. Daarna was hij verder gereden. Hij kon in Helmond achterhaald worden. Door de aanrijding was hele lichte schade ontstaan maar de man had gedronken en blies 0,6 promille. Hij kreeg een boete van 190,=.

Helmond: Automobilist onder invloed
Op het Zuidende is dinsdag om 1.35 uur een 27-jarige Helmondse automobilist bekeurd omdat hij gedronken had. Hij blies ruim 1,7 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Best: Auto gestolen
Dinsdag tussen 7.00 en 7.45 uur is vanaf de Kapelaan J.A. Heerenstraat een zwarte Opel Kadett met het kenteken TR-22-ZV gestolen.

Budel: Inbrekers betrapt
In een restaurant aan de Nieuwstraat zijn dinsdag rond 4.30 uur een 35-jarige Helmonder en een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden aan de politie gemeld dat er in de zaak werd ingebroken. De toegangsdeur was opengebroken. De twee waren nog in het pand toen de politie hen aanhield. Ze zijn voor onderzoek ingesloten.

Budel: Diefstal
Vanuit een garagebox van een woning aan de Boschdijkdwarsstraat zijn maandagavond een compressor en een zaagmachine gestolen. De dief is mogelijk via de afgesloten tuin en een open deur de garage binnengekomen. De waarde van de goederen is 1.450,=.

Asten: Auto weg na inbraak
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan Sommerscamp. Aan de voorzijde is een klapraampje open gemaakt. Uit de woning werden de autosleutels gestolen en met die sleutels is de auto, een zilverkleurige Mercedes Benz met het kenteken 50-GZ-BR meegenomen.

Geldrop / Nuenen: Snelheidscontroles


- Op de Nuenenseweg in Geldrop is maandag tussen 15.50 en 17.50 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1514 passanten reden er 50 te snel. De snelste haalde een snelheid van 71 km/u. 50 is toegestaan.


- Tussen 19.00 en 21.30 uur stond de radarapparatuur op de Europalaan in Nuenen. Hier passeerden 1118 voertuigen de radarapparatuur. 104 bestuurders reden te snel. Er werd geen hoogste snelheid gemeten. De maximumsnelheid is daar 80 km/u.

Hapert / Oostelbeers: Inbraken
Dinsdag tussen 5.15 en 5.25 uur is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Markt in Hapert. De toegangsdeur werd opengebroken en de bijna lege spaarkas werd meegenomen. Een getuige zag een Opel Corsa wegrijden. De spaarkas werd op de Lange Schoor terug gevonden. Ongeveer een uur later werd ingebroken in een horecazaak aan de Andreasstraat in Oostelbeers. Hier werd een ruit van de toegangsdeur vernield. Enkele flessen drank en de spaarkas werden meegenomen. Het is niet bekend wat er in de spaarkas zat.