Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 8-01-2002

Woningbedrijf blijft bij gemeente
Het college stelt voor om het Woningbedrijf in ieder geval de komende vijf jaar binnen de gemeente te houden. De raad moet hierover nog een besluit nemen.

Praktijkruimte Kolkven
Een eigenaar van een pand aan het Kolkven vraagt naar de mogelijkheden om de praktijkruimte te verhuren of verkopen. Binnen het bestemmingsplan is verhuur mogelijk, indien het bedrijfsmatig gebruik ondergeschikt blijft aan de woonfunctie.

Parkeerplaatsen Spoordonkse watermolen
Bij de Watermolen in Spoordonk wordt een ontvangstruimte en terras gerealiseerd. Voor de bezoekers worden 30 parkeerplaatsen gerealiseerd links van de Watermolen, richting buitengebied. De grond blijft in eigendom van de gemeente.

Woningbouw Broekstraat en De Notel
Volgens de ruimte voor ruimte regeling mag een agrariër een huis bouwen in ruil voor de sloop van 1000 m2 stal. Het college start in dit kader een vrijstellingsprocedure op voor de bouw van een woning aan de Broekstraat in Middelbeers en De Notel in Oirschot.

Vogelkwekerij Nieuwedijk
Er is een aanvraag ingediend voor de vestiging van een vogelkwekerij, dierenpark en verhuur van fietsen, huifkarren en dergelijke aan de Nieuwedijk in Oirschot. Een vogelkwekerij past binnen het bestemmingsplan en is dus mogelijk. Voor een quarantaineruimte moet wel gezocht worden naar bestaande bebouwing. De vestiging van een dierenpark en de verhuur van vervoermiddelen passen niet binnen het bestemmingsplan en worden beoordeeld via een procedure voor bestemmingsplanherziening.

Subsidieverzoek kunstbende afgewezen
Kunstbende Noord-Brabant vraagt om een subsidie van 453,78 ( 1000). Dit verzoek wordt afgewezen, omdat er geen direct plaatselijk belang is.

Inbraaksysteem De Klep
Het college gaat akkoord met aanschaf, aanleg en jaarlijks onderhoud van een inbraaksignaleringssysteem bij multifunctioneel centrum De Klep. De kosten zijn eenmalig 4.500 ( 9.916,70) en jaarlijks 483,08 (
1.064,57). Het systeem is nodig voor de verzekering van de bibliotheek.

Studie sanering stortplaats Kuikseindse Heide
Het college stemt in met een haalbaarheidsonderzoek naar sanering van de voormalige stortplaats in Middelbeers. De studie is een pilotproject van de provincie, in het kader van landschapsverbetering en hergebruik van bouw- en sloopafval (deze stortplaats ligt in een natuurontwikkelingsgebied en bevat meer dan 60 procent bouw- en sloopafval). De gemeente draagt hier 4.537,80 ( 10.000) aan bij.

Verbetering dienstverlening
Het college heeft een plan van aanpak opgesteld voor verbetering van de dienstverlening via de centrale balie en via internet.