Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-01-2002 Politieberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.00 u) Dinsdag, 15 januari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; betrapt
Enkele mannen uit Kerkrade zagen bij terugkomst afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht bij hun op de Zeswegenlaan in Heerlen geparkeerde auto dat er een auto-inbreker in hun voertuig zat. Vermoedelijk omdat die zich betrapt wist sprong hij uit de auto en zette het op een lopen. Ver kwam de autokraker niet omdat de Kerkradenaren hem achterna gingen en in de kraag vatten. De autokraker werd aan de gewaarschuwde politie overgedragen en die heeft de aangehouden verdachte, een 19-jarige jongeman uit Sittard naar het politiebureau overgebracht waar hij werd ingesloten. Bleek dat uit de auto allerlei papieren waren gestolen die in de jas van de verdachte werden teruggevonden. Bij het overbrengen van de verdachte naar het politiebureau uitte die allerlei beledigingen in de richting van de agenten. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt, ook terzake de meervoudige belediging van de politie-agenten proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; onder invloed
Het rijgedrag (met hoge snelheid met zijn auto rijden) van een 21-jarige automobilist uit Nuth, trok afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de KSG-straat in Heerlen de aandacht van de politie. Bij nadere controle bleek dat de man onder invloed de auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Heerlen; in gestolen auto
Bij controle afgelopen maandagmiddag op de Schaesbergerweg in Heerlen van een tweetal inzittenden van een auto, kreeg de politie aanwijzingen dat de auto waarin ze zaten was gestolen. Nader onderzoek wees uit dat het voertuig in Duitsland was gestolen. Beide inzittenden, een 34-jarige man uit Wachtenberg (D) en een 31-jarige man uit Hennef (D) werden meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De gestolen auto werd inbeslaggenomen en afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen maandag verkeerscontroles gehouden op de Parallelweg en op de Schaesbergerweg in Heerlen. Daarbij werden totaal 20 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig-)papieren tot een defecte uitlaat van het voertuig.

Heerlen; inbraken
Afgelopen maandagmorgen werden allerlei inbraakpogingen en inbraken ontdekt. Zo bleek dat die zondag op maandagnacht in totaal zes woningen in het gebied rond Schelsberg in Heerlen, met name aan de Huyn van Rodenbroeckstraat en aan de Heigrindelweg was getracht in te breken c.q. in een enkel geval was ingebroken. De politie stelt een onderzoek in. Bij inbraken in een woning diezelfde nacht aan de Lijsterstraat werden twee gsms en horloges buitgemaakt. Ook in een woning aan de Smidserweg in Heerlen bleek te zijn ingebroken. Het is nog niet duidelijk of/wat er is gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Nuth/Klimmen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen maandag radarsnelheidscontroles gehouden op de Valkenburgerweg in Nuth en op de Klimmenderstraat in Klimmen. Daarbij werden in Nuth 879 voertuigbestuurders gecontroleerd en in Klimmen 690 voertuigbestuurders. Daarvan hebben in Nuth 103 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid ovetreden en in Klimmen 37 voertuigbestuurders. Enkele voertuigbestuurders werden terplaatse bekeurd doch de meeste voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheden bedroegen 77 km p/u (in Nuth) en 68 km p/u (Klimmen).

Landgraaf; inbraken tuin/materiaalhuisjes
Maandagmiddag werd ontdekt dat afgelopen weekend is ingebroken in totaal in zon vijftien tuin/materiaalhuisjes in volkstuintjes aan de Kasteelweg in Landgraaf. Alle eigenaars/benadeelden worden in kennis gesteld waarna de aangiftes, inbraakschade en eventuele diefstallen kunnen worden opgenomen / onderzocht kunnen worden.