Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 15 januari 2002

Laatste editie van 65 kranten uit 35 landen beschikbaar in China en Thailand

IN NEDERLAND ONTWIKKELDE DIGITALE KRANTENKIOSK GEªNTRODUCEERD

IN AZIË

Met de installatie van digitale krantenkiosken in Bangkok (Thailand) en Hong Kong (China), lanceert PEPC Worldwide vandaag haar innovatieve krantendistributieconcept in Azië. PEPC s digitale krantenkiosk print wereldwijd de laatste editie van 65 nationale en internationale kranten uit 35 landen. De komende maanden installeert PEPC 200 krantenkiosken op drukbezochte, internationale locaties in Azië. Aan het einde van dit jaar wil PEPC haar service op ruim 1.000 locaties aanbieden.

Parallel aan de uitbouw van het aantal verkooppunten sluit een toenemend aantal krantenuitgevers zich bij PEPC aan. De afgelopen weken werden contracten getekend met Dong A Ilbo (Zuid Korea), El Comercio (Peru) en Tiempos del Mundo (Costa Rica) Onder de uitgevers die zich al eerder bij PEPC hebben aangesloten bevinden zich titels als De Telegraaf, de International Herald Tribune, de Miami Herald (Verenigde Staten), Mainichi Shimbun (Japan), El Pais (Spanje), Il Giornale (Italië) en Die Welt (Duitsland).

PEPC installeert haar krantenkiosken op locaties waar internationale reizigers zich verzamelen zoals hotels, vliegvelden, cruiseschepen en congrescentra. De plaatsing van de kiosken wordt door lokale Official PEPC Dealers voorbereid en uitgevoerd. De PEPC Dealer is verantwoordelijk voor de verkoop en het onderhoud van de in zijn regio geïnstalleerde digitale krantenkiosken. PEPC s dealernetwerk telt op dit moment wereldwijd 31 Dealers in 20 landen.

In Azië zijn PEPC dealers actief in Hong Kong, India, Indonesië, Maleisië en Thailand. De eerste Aziatische krantenkiosk werd geïnstalleerd in het Sofitel Central Grand Plaza in Bangkok. Deze week volgen installaties in het - 1300 kamers tellende - Imperial Queen's Park Hotel en het Novotel on Siam Square in Bangkok. In China werd de eerste kiosk geïnstalleerd in het New World Renaissance Hotel in Kowloon, Hong Kong.

De snelle uitbreiding van het aantal locaties in Azie bevestigt de toegevoegde waarde van het via de satelliet distribueren van de digitale kranten , zegt Raoul Maphar, Algemeen Directeur van PEPC Worldwide. Ons digitale distributienetwerk bestrijkt 99,1 % van de wereldbevolking en stelt onze kiosken daarmee in staat, ongeacht waar ze zijn geïnstalleerd, om 24 uur per dag, 7 dagen in de week de kranten te ontvangen .

Over PEPC Worldwide

PEPC Worldwide, gevestigd in Den Haag, met kantoren in New York, Miami en Hong Kong, is een wereldwijde distributeur van digitale content afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. PEPC, opgericht in 1999, heeft een interactieve digitale krantenkiosk ontwikkeld die on-demand direct de laatste editie van kranten print. De door PEPC en IBM ontwikkelde state-of the-art software en PEPC s Private Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1 % van de wereldbevolking bestrijkt. Dit netwerk vormt een distributiesnelweg naar krantenkiosken over de gehele wereld.

PEPC Worldwide heeft haar activiteiten georganiseerd in twee divisies: PEPC International en PEPC Systems. PEPC International s operationele activiteiten betreffen het ontvangen, controleren en distribueren van digitale content. PEPC Systems is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van PEPC s digitale krantenkiosk. Daarnaast ondersteunt PEPC Systems haar wereldomspannende dealernetwerk bij de verkoop en het onderhoud van de krantenkiosken.

Voor meer informatie over de activiteiten van PEPC Worldwide kunt u een bezoek brengen aan www.pepcworldwide.com.

Locaties in de Benelux

Op dit moment zijn op de volgende twaalf locaties in Nederland digitale krantenkiosken geïnstalleerd:

Golden Tulip Grand Hotel Krasnapolsky - Amsterdam

Crowne Plaza Amsterdam-Schiphol - Amsterdam

Crowne Plaza Amsterdam City Centre - Amsterdam

Radisson SAS Amsterdam Airport - Amsterdam

Sheraton Amsterdam Airport - Amsterdam

Holiday Inn Amsterdam - Amsterdam

Van der Valk Schiphol A4 - Amsterdam

Holiday Inn Eindhoven - Eindhoven

Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach - IJmuiden

Grand Hotel Huis ter Duin - Noordwijk

Golden Tulip Conference Leeuwenhorst - Noordwijkerhout

The Westin Rotterdam - Rotterdam

Toekomstige locaties in de Benelux

Op de volgende locaties wordt momenteel de installatie voorbereid:

Crowne Plaza Antwerpen - Antwerpen

Holiday Inn Brussels Airport - Brussel

Ibis Hotel Amsterdam Airport - Amsterdam

Dorint Hotel Den Haag Scheveningen - Scheveningen


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (