Ministerie van Justitie

15.01.02

IND zet 56 illegale Bulgaren uit per charter

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft vandaag een groep van 56 illegaal in Nederland verblijvende vreemdelingen via een chartervlucht gedwongen uitgezet naar Bulgarije.

Het betreft een groep rechtmatig verwijderbare vreemdelingen die allen de Bulgaarse nationaliteit bezitten. Een aantal van hen verbleef reeds enige tijd in vreemdelingenbewaring in afwachting van hun uitzetting, een groot gedeelte heeft criminele antecedenten. Met name de politiekorpsen uit de grote steden hebben verzocht de Bulgaren met prioriteit te verwijderen. De illegalen worden uitgezet onder begeleiding van zo'n 70 marechaussees.

De vlucht naar Bulgarije is de eerste gedwongen uitzetting per charter in 2002. De IND kiest in toenemende mate voor een gedwongen uitzetting per charter. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het verscherpte uitzettingsbeleid waar gedwongen terugkeer nadrukkelijk onderdeel van uitmaakt.

De uitzetting per charter is een samenwerkingsverband tussen de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Vreemdelingendienst, de Koninklijke Marechaussee en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor vragen of commentaar met betrekking tot de inhoud van deze pagina's kunt u terecht bij de Directie Voorlichting van Justitie, telefoon: (070) - 3706850,
email: voorlichting@best-dep.minjust.nl,
fax: (070) - 3707594

Laatst gewijzigd: 16-01-2002