Politiebericht Boxtel 15-01-2002
Politiebericht district AA & Dommel

GEWONDEN BIJ ONGEVAL, Boxtel

Maandagmiddag zijn twee autobestuurders gewond geraakt bij een ongeval. Op de kruising Schijndelsedijk, Boxtelseweg, Gemondsedijk in Boxtel was een aanrijding ontstaan. Een auto bestuurd door een 24-jarige man uit Haaren reed vanaf de Gemondsedijk linksaf in de richting Schijndel. Daarbij heeft hij vermoedelijk een auto, bestuurd door een 81-jarige vrouw uit Schijndel niet zien naderen. De beide bestuurders zijn overgebracht naar een zie-kenhuis in Veghel. De man uit Haaren kon na behandeling weer naar huis. De vrouw is op-genomen.

INBRAAK EN POGING BRANDSTICHTING CLUBHUIS, Boxtel

Tussen zaterdag en maandagavond is ingebroken in een clubhuis van een hondenvereniging aan de Brede Heide in Boxtel. Een ruit werd opengebroken. Zover bekend is er niets gesto-len. Wel is geprobeerd het club gebouw in brand te steken. Doordat het vuur zelf gedoofd is lukte dat niet.

INBRAAK BEDRIJF, Boxtel

Maandagavond is ingebroken in een winkel aan de Kapelweg in Boxtel. Een ruit werd ver-nield waardoor men binnen kon komen. Vanuit een kantoorruimte werd een kluisje met on-bekende inhoud gestolen.

MAN AANGEHOUDEN BIJ DIEFSTAL, Boxtel

In de nacht van maandag op dinsdag is een 35-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. Door getuigen werd gezien dat de man een ruit van een tandartspraktijk aan de Tijvert ver-nielde en naar binnen ging. De man kon door de politie bij de praktijk worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

INBRAKEN WONINGEN, Boxtel

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een vijftal woningen in Boxtel. Men wist bij woningen aan de Esschebaan, de Renbaan, Tongeren en de Kapelweg binnen te ko-men door middel van de Bulgaarse methode. Dat wil zeggen dat een slot plaat wordt verbo-gen en vervolgens het cilinderslot wordt afgebroken waarna men binnen kan komen. Uit de woningen werd geld, een koffer met een trompet, telefoons en een videorecorder gestolen. Met inbraakwerend hang en sluitwerk kunnen dergelijke inbraken worden voorkomen. Daar-door is het niet meer mogelijk om de cilinder van het slot af te breken. De slotplaten zijn extra versterkt en worden vanaf de binnenzijde vastgezet. De cilinder steekt ook niet buiten de slotplaat uit.

AUTO GESTOLEN

In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de van Wittemstraat in Sint Michielsgestel een groene Volkswagen Polo gestolen. De auto met een waarde van ongeveer 7000 Eu-ro, heeft als kenteken RX-JN-75.

Vanaf de Corridor in Sint Oedenrode is dinsdag een groene Mitsubishi Pajero 3.2 DI gestolen. De eigenaar had de auto net op de corridor geparkeerd. Enkele minuten later zag hij de auto wegrijden. De auto met een waarde van ongeveer 40.000 Euro heeft als kenteken 24-VT-JP.

AMOKMAKER AANGEHOUDEN, Vught

Dinsdagmorgen is een 40-jarige man uit Vught aangehouden. Bij de sociale dienst van de gemeente Vught aan de Ploegstraat in Vught maakte de man problemen en bedreigde hij medewerkers. Hij wilde het pand ook niet verlaten, waarop hij is aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij dinsdagmiddag heengezonden.