Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

15-01-2002

CNV-bond overweegt rechtszaak tegen Baarns Luwa

CNV Metaaltechniek overweegt een juridische procedure aan te spannen tegen het Baarnse bedrijf Luwa. Deze onderneming, die zich bezighoudt met koelinstallaties, zette vlak voor de kerst veertien werknemers op straat na het verlies van een licentie van het Franse Ciat. Het gevolg is dat de werknemers in ieder geval deze maand geen inkomen hebben.

Luwa vertelde de betrokken werknemers eind december dat zij zich vanaf
1 januari 2002 bij de Franse werkgever moesten melden, die overigens ook een vestiging in Nederland heeft. Volgens Luwa was er namelijk sprake van overgang van de ene naar de andere onderneming. CNV Metaaltechniek bestrijdt dit. Er is slechts sprake van het verlies van een licentie en Luwa blijft de werkgever van de veertien werknemers.

Uitbreiding activiteiten dwarsbomen
Ook zal CNV Metaaltechniek pogingen van de Zwitserse moeder van het Baarnse bedrijf, Zellweger Luwa AG, dwarsbomen om de activiteiten in Nederland uit te breiden. Uit betrouwbare bron weet de bond dat de Zwitsers op zoek zijn naar een over te nemen bedrijf. CNV Metaaltechniek vindt dat een onderneming die zijn werknemers zo behandeld niet in de gelegenheid mag zijn om activiteiten uit te breiden.

Nadere inlichtingen:
n Dolf Polders (bestuurder CNV Metaal en elektro), tel.: 06 - 51 60 20 50
n Jan Immerzeel (persvoorlichting)

Nadere inlichtingen:

Dolf Polders (bestuurder CNV Metaaltechniek)
023 - 568 46 70
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241