Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

agenda
Themabijeenkomst
`PPS/ De projectorganisatie binnen de gemeente' De gemeente als partner in PPS-constructies
15-01-2002 Rotterdam

type Themabijeenkomst
plaats Rotterdam
locatie Zalencentrum Engels
adres Groothandelsgebouw
aanvang 13.30
eindtijd 17.00

Op 15 januari 2002 komt het onderwerp `PPS/De projectorganisatie binnen de gemeente' aan bod. De themabijeenkomst is met name gericht op projectleiders bij gemeenten. De gemeente als partner in PPS-constructies kan soms voor nare beslissingen komen te staan. In de onderhandelingspositie is soms geheimhouding benodigd, terwijl het besluitvormingstraject van de gemeente juist openbaarheid beoogt. Had dit voorkomen kunnen worden, bijvoorbeeld door een andere vorm van projectorganisatie binnen de gemeente?

De onderliggende vragen van deze themabijeenkomst zijn: wat zijn de voorkomende vormen van projectorganisatie voor de gemeente? Hoe zijn daarbij de verantwoordelijkheden geregeld? Wat zijn de kansen en knelpunten per model? Robert Taen van EMI consult is gevraagd om deze middag als gespreksleider op te treden. Hij heeft onlangs een tussen-evaluatie van de Stad & Milieuprojecten uitgevoerd. Ook zal hij enkele IPSV-projecten nader onder de loep nemen. Zijn bevindingen zal hij deze middag presenteren. Hans Thoolen, hoofd afdeling projectmanagement van de gemeente Breda verzorgt een inleiding, waarbij hij vertelt over zijn ervaringen in meerdere grootschalige gemeentelijke (IPSV) projecten.

Programma voor de themabijeenkomst `PPS/ De projectorganisatie binnen de gemeente' dinsdag 15 januari 2002, 13.30 - 17.00 uur Zalencentrum Engels, Groothandelsgebouw Rotterdam 13.30 Opening door mw. ir. C. Bouwens, SEV Doel van de middag Toelichting op het programma Voorstelrondje aanwezigen 13.45 Inleiding PPS constructie in Breda, door ir. H. Thoolen, Hoofd afdeling Projectmanagement, gemeente Breda 14.05 Ruimte voor vragen 14.15 Projectorganisaties binnen de gemeenten, door ir. R. Taen, EMIconsult. 14.45 Pauze 15.00 Reacties op stellingen en discussie, geleid door ir. R. Taen. 16.30 afsluiting door mw. ir. C. Bouwens