Gemeente Maassluis

9-1-2002

Extra vergadering gemeenteraad op 15 januari

Op dinsdag 15 januari 2002 is er een extra openbare vergadering van de gemeenteraad van Maassluis. De vergadering wordt gehouden in de Raadzaal van het stadhuis aan de Koningshoek en begint om 19.00 uur.

Op de agenda van deze vergadering staat de afronding van de ZPP-procedure voor de Bloemenbuurt. Om de bouw van 75 appartementen en de aanleg van een park aan de Oleanderstraat (Bloemenbuurt) mogelijk te maken, moet een vrijstellingsprocedure volgens de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) worden gevolgd, de zogenaamde ZPP-procedure. In het kader van deze procedure heeft het bouwplan met de situatieschets in de periode van 5 november tot en met 3 december 2001 ter inzage gelegen voor het publiek. Naar aanleiding van deze terinzagelegging zijn geen zienswijzen (reacties) ontvangen. De volgende stap in de procedure is het aanvragen van een Verklaring van geen bezwaar bij Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland tot het verlenen van vrijstelling conform artikel 19, lid 1 van de WRO. Aan de raad wordt voorgesteld deze aanvraag bij Gedeputeerde Staten in te dienen. Omwille van de snelheid van het doorlopen van de procedure wordt tevens verzocht de bevoegdheid tot afronding van de vrijstellingsprocedure als bedoeld in het vervolg van artikel 19a WRO aan het college van burgemeester en wethouders te delegeren.

De bij deze openbare vergadering behorende stukken liggen voor belangstellenden ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Voor het inzien van stukken kan men in het informatiecentrum terecht op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Ook kan men de stukken inzien in de openbare bibliotheek aan de Uiverlaan en zijn ze te raadplegen via Internet: www.maassluis.nl/ bestuur/ vergaderdata.

Overige documenten:
Vergadering Gemeenteraad van 15-1-2002