PROVIMI VERWERFT PRODUCTIEFACILITEIT IN DUITSLAND

Parijs/Rotterdam, 15 januari 2002

Provimi, wereldleider op het gebied van diervoeding en genoteerd op de Parijse EuroNext Premier Marché, kondigt aan dat zij een 100% belang in SanoGold GmbH in Duitsland heeft verkregen. De onderneming, opgericht in 1991, is gevestigd in Aalen in het zuiden van Duitsland. SanoGold produceert mineralen mixen en speciale voeding voor zowel de locale als export markt. Deze producten worden door een netwerk van dealers verkocht aan klanten die op de boerderij zelf hun voeding mengen.

Met name in Zuid Duitsland bestaat er een tendens dat er meer en meer diervoeding zelf op de boerderij gemengd wordt. Op dit moment bedraagt de totale hoeveelheid op de boerderij gemengde voeding naar schatting 13 miljoen ton per jaar.

Provimi handelt met haar dochterondernemingen al 15 jaar op de Duitse markt. Deze ondernemingen zijn actief op het gebied van compleet voer, honden- en kattenvoer en de visvoerindustrie. Met SanoGold, dat produceert voor het mengen op de boerderij zelf, heeft Provimi zowel haar geografische bereik als haar dekking in deze belangrijke Europese markt vergroot.

De Provimi-groep is wereldwijd actief in alle soorten diervoeding en is leider op alle markten waarin de groep aanwezig is. Er zijn 6325 mensen in dienst en de omzet in 2000 bedroeg ¤ 1.3 miljard. Provimi heeft vóór deze acquisitie 75 productiecentra in 27 landen en exporteert naar meer dan 100 landen. Provimi vervaardigt diervoeders en levert technische ondersteuning voor voeding voor alle diersoorten, inclusief herkauwers, gevogelte, varkens, vissen en huisdieren.

Neem voor meer informatie contact op met:

Steven Maisel: 00 (33) 1 41 43 10 41 of 00 (32) 4 77 23 53 12 Citigate First Financial, Floor van Maaren: 00 (31) 20 575 4078

Dit persbericht kunt u downloaden van de Provimi groep website: www.provimi.com