Gemeente Oostburg


SPREEKRECHT BURGERS NU OOK BIJ RAADSVERGADERINGEN

Overleg met de direct betrokkenen is de beste kans op succes. Dat is al jaren een uitgangspunt van de gemeente Oostburg. Duurzaam beleid begint met het maken van plannen. Van het begin af aan is "de bevolking" daarbij betrokken. Via dorpsraden, werkgroepen of belangenorganisaties. Dat is bijvoorbeeld gebeurd bij het tot stand komen van de Recreatievisie tot en met het Integraal Jeugdbeleid. Waar mogelijk vragen wij ook wat de prioriteiten van de belanghebbenden zijn.

Bewoners en organisaties konden al hun zegje doen tijdens de commissievergaderingen van de raad. Als men hiervan gebruik wil maken moet men zich wenden tot de secretaris van de betreffende commissie. Sinds november vorig jaar kan men nu ook inspreken tijdens de algemene raadsvergadering.
Aansluitend aan het "vragen halfuurtje voor raadsleden" kunnen personen, niet-leden van de raad, gebruik maken van het inspreekrecht. De spreker moet zich wel minstens een dag van te voren aanmelden bij de gemeentesecretaris. De totaal beschikbare spreektijd bedraagt maximaal 30 minuten; personen die zich hebben aangemeld krijgen van de voorzitter successievelijk gedurende maximaal 5 minuten het woord. Indien er meer dan 6 sprekers zijn wordt de spreektijd evenredig verdeeld. De spreker mag alleen spreken over onderwerpen die op de agenda staan, met uitzondering van agendapunten betreffende het doen van keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen.

Terug