Politiebericht Eindhoven e.o. 15-01-2002
2e Persbericht dinsdag 15 januari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Illegale coffeeshop ontmanteld
Maandagmiddag om 17.40 uur is op de Narcisstraat een illegale coffeeshop ontmanteld en gesloten. Elf verdachten in de leeftijd van 20 tot 45 jaar zijn aangehouden. Acht van hen zijn woonachtig in Eindhoven. Er is ongeveer een kilo softdrugs en een kleine hoeveelheid hard-drugs inbeslaggenomen. De inval vond plaats naar aanleiding van ernstige overlast voor de buurt. De hoofdverdachte is op 23 juni 2001 aangezegd te stoppen met de verkoop van drugs. De man gaf aan er niet mee te zullen stoppen en maatregelen te treffen zodat men hem niet kon snappen. Na een uitgebreid onderzoek is maandag in overleg met Justitie besloten om een inval te doen om de zaak te doen stoppen. Naar aanleiding van dit onder-zoek is er vandaag in een woning van de hoofdverdachte aan de Bennekelstraat een hen-nepkwekerij met 190 planten ontmanteld. De aangetroffen drugs en apparatuur zijn inbeslag-genomen. Van de elf aangehouden verdachten zijn er vijf inverzekering gesteld. Twee ver-dachten zijn illegaal in Nederland en zullen worden uitgezet.

Helmond: Gereedschap gestolen
Uit een berging achter een woning aan de Berlaerstraat zijn tussen 5 en 15 januari een boor-machine en een slijptol gestolen. De berging was niet afgesloten. De waarde van het gereed-schap is ongeveer 150,=

Best: Diefstal auto
Dinsdag tussen 1.30 en 9.00 uur is vanaf de St. Odulphusstraat een rode personenauto, Opel Corsa, kenteken KF-65-VK, gestolen.

Breugel: Aanrijding met gewonde
Dinsdagmorgen rond 10.15 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Van den Elsenstraat een 42-jarige automobilist uit Helmond gewond. Hij reed daar komende uit de richting Son. In een aldaar gelegen bocht reed hij door onbekende oorzaak tegen een op het trottoir staande boom. De bestuurder klaagde over pijn in de buik en hoofd. Hij is overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis.

Oirschot: Inbraak in een bedrijf
Tussen maandagmorgen 2.00 en dinsdagmorgen 10.00 uur is ingebroken in een bedrijf op de Markt. Een ruit aan de zijkant van het pand is vernield. Uit het pand is ruim zevenhonderd gulden gestolen.

Deurne: Diefstal vogels
Vanmorgen rond 9.45 uur ontdekte de 33-jarige bewoonster dat uit haar volière, gelegen in de tuin van de woning aan de Jan van Goijenstraat, 16 vogels verdwenen waren. Het gaas van de volière is opengeknipt.

Bladel: Controle verlichting
Dinsdagmorgen is op de Arthur van Schendellaan een verlichtingscontrole gehouden. 90 fiet-sers zijn gecontroleerd. 20 daarvan kregen een proces-verbaal voor het niet voeren van de verlichting.